FerayAydoğan EĞİTİM Sen 10. Olağan Genel Kurul delegasyonu faşizme karşı örgütlü mücadeleyi yükseltme kararlılığında olduğunu açıkladı. Genel Kurul bugün genel başkanlık seçimiyle devam edecek. Genel başkanlık için Feray Aydoğan'ın ismi üzerinde mutabakat sağlandığı öğrenildi.

Eğitim Sen 10. Olağan Genel Kurul delegasyonu faşizme karşı örgütlü mücadeleyi yükseltme kararlılığında olduğunu açıkladı. Genel Kurulun 2'nci günü olan dün Ankara Green Park Otel önünde gerçekleşen açıklamayı Genel Başkan Kamuran Karaca yaptı.

Karaca, hükümetin OHAL uygulamalarıyla kendisi gibi düşünmeyen herkesi zorla hizaya getirmeye ve susturmaya çalıştığını ifade etti. AKP hükümetinin artan saldırılarına karşı Eğitim Sen'in mücadele tarihinden aldıkları güçle örgütlü mücadeleyi yükselteceklerini vurgulayan Karaca, 'Bu karanlığı yırtıp atacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır' dedi.

İşe geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevinin 75. gününde evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltma alınan ve ardmdan tutuklanan Gülmen ve özakça'nın maruz kaldığı şiddet ve hukuksuzluğun kaygılarını derinleştirdiğini belirten Karaca, Gülmen ve Özakça'nın hemen serbest bırakılmasını istedi. Genel Başkan Feray Aydoğan Eğitim Sen 10. Olağan Genel Kurulu bugün genel başkanlık seçimiyle devam edecek.

Genel başkanlık yarışında sendikanm mücadeleci isimlerinden Feray Aydoğan ismi üzerinde mutabakata varıldığı öğrenildi. 

Birgün

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net