AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten'in yanı sıra Eğitim Bir-Sen il ve ilçe yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Şube Başkanı Ramazan Acar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ‘öğretmenlik meslek kanunu' konusundaki sözünü hatırlatarak, bu kanunun özel sektördeki meslektaşlarını da kapsayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi. 

“ÖĞRETMENLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”...

Bakanlıktan beklentilerini sıralayan Acar, “Özlük haklarımızın korunmasını, ek ödemelerin yapılmasını, yüzde 15 gelir vergisi düzenlemesini, enflasyon farkı ile ilgili olarak kazanımın eğitim çalışanlarının bir bütün olarak görülerek verilmesini bekliyoruz.

Bununla birlikte, 2005 yılında uygulanan; meslek kanunu içerisinde yer alan ve kariyer sistemi dediğimiz üniversitelerde olduğu gibi öğretim üyesi, doktora öğretim üyesi, doçent, profesöre benzer bir sistematiğin yeni dönemde de olmasını bekliyoruz.

Şiddet konusunun bir yasal güvenceye kavuşması da en büyük hayalimiz. Meslek kanunundaki en büyük beklentimiz ise, öğretmene ya da eğitimciye destek kanununa dönüşmesidir. Eğitim Bir-Sen olarak eğitim çalışanlarının bir bütün olarak beklentilerine karşılık bulabilmeleri için çalışmaya devam edeceğiz. Öğretmenler kadar hizmetlilerin de beklentileri değerlendirilip, çözümler bulunmalıdır” dedi.

Bursa olay