Ajanskamu.Net-Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Erenler’de okul ziyaretleri yaparak üyelerle bir araya geldi.

Eğitim ve eğitim çalışanlarının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şube Başkanı Mengen, sıkıntılı süreçlerden geçerek; vesayetle, zorbalıkla, haksızlıklarla mücadele ederek bugünlere geldiklerini belirterek, “Mücadele vererek, emek harcayarak, dik durarak, haksızlıklar karşısında sesimizi ve sözümüzü yükselterek, kazanarak ve kazandırarak yol aldık ve genel yetkili sendika olduk. Dün olduğu gibi, bugün de üyelerimizin, eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal haklarını geliştirme, özgürlük alanlarını genişletme, mazlum ve mağdurların sesi olma yolculuğumuz hız kesmeden devam edecek” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, 3600 ek gösterge dâhil eğitim çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili çalışmalar sonuçlanıncaya kadar hep birlikte mücadele edeceklerini ifade ederek, “Vaatleri icraata dönüştürecek çalışma, 3600 ek gösterge ile ilgili düzenleme, tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde ve bir an evvel çıkarılmalıdır” dedi.

Eğitim yöneticiliğinin, dünya genelinde profesyonel bir meslek olarak icra edildiğini, ülkemizde okulların ulaştığı hüviyet ve eğitimin ihtiyaçlarının da bunu gerektirdiğini dile getiren Mengen, “Öğretmenlik formasyonu, eğitim yöneticiliği için vazgeçilmezdir, buna ek olarak, yönetici yetiştirilmesi konusunda üzerinde uzlaşmaya varılacak bir öğretim metodolojisi ve model ortaya konulmalıdır. Okul yöneticilerinin artan sorumluluğu dikkate alınarak, yöneticilerin yetki ve sorumlulukları doğrultusunda mali ve sosyal hakları statülerine uygun olarak geliştirilmeli, eğitim yöneticiliğine en iyiler yönlendirilmeli, mesleki güvence sağlanmalı, her boyutuyla cazip hâle getirilmelidir. Okul yöneticiliğinde değişim değil, gelişim esas alınmalıdır” diye konuştu.

İYEP ve DYK kursları arasındaki ücret adaletsizliğine de değinen Mengen, bu durum kabul edilemez her iki kursa da yüzde yüz artırımlı ücret ödenmelidir vurgusunu yaptı. Sakarya’nın eğitimde üst sıralara çıkmasında en büyük katkının öğretmenlere ait olduğunu ifade eden Mengen, öğretmenlerin iş barışını ve iç huzurunu bozacak uygulamaların geçen hafta Hendek ilçemizde bir bayan öğretmenimize yönelik usulsüz uygulamada olduğu gibi her zaman karşısında duracağız dedi.

www.ajanskamu.net