Eğitim Bir-Sen'den yapılan yazılı açıklamada: Eğitim olgusunun bireysel ve toplumsal önemini fotoğraf sanatının etkileyici dilinden faydalanarak anlatmayı amaçladığımız yarışmayla, eğitim süreçlerinin kare kare hikâyelerini ortaya çıkartmayı, eğitimin incelikli, zorlu ve fedakârlıkla bezeli atmosferini daha görünür kılmaya katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Eğitim gibi hepimizi ilgilendiren özel alanı sanatın gücüyle bir araya getirerek toplumsal bakışı sanat gözüyle yansıtmak, meselenin farklı noktalarına tercümanlık edecek.

Yarışmada birinci olacak eser sahibine 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ve Mehmet Akif İnan Özel Ödülü için bin 500 TL ödül verilecek. Sergilemeye hak kazanan fotoğraflar ise telif ücretleri ödenerek açılacak sergiye dâhil edilecek. Ödüle ve sergiye layık görülen eserler çıkarılacak albümde de yer alacak.

Son katılım tarihi 10 Nisan 2018 olan yarışmada dereceye giren fotoğrafların sahipleri, ödüllerini, tarihi daha sonra açıklanacak program kapsamında alacak.

Fotoğraf yarışmasının detayları www.ebsyarisma.org sitemizde yer almaktadır.