Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitime önem veren, eğitimin daha iyi olması için çalışmalar yapan genel yetkili sendika olarak, eğitime yatırım yapmaya, teşkilat eğitimine ağırlık vermeye devam edeceklerini söyledi.
Teşkilatlanmadan Sorumlu Şube Başkan Yardımcıları Eğitim ve İstişare Toplantısı Kızılcahamam’da yapıldı. Toplantının kapanışında konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, teşkilat eğitimine önem verdiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunun genel yetkili sendikası olarak, sorumluluğumuzun gereğini layığıyla yerine getirmek için çaba harcıyoruz. Eğitim sisteminin aksayan yönlerini ortaya koyan raporlar hazırlayarak yetkililere iletiyoruz. Eğitim çalışanlarının sorunlarını tespit ediyor, önerilerimizle çözüme katkıda buluyoruz. Eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarının korunması ve geliştirilmesi için mücadele ediyor, onlar adına kazanım elde ediyoruz. 27 yıllık hak ve özgürlük mücadelemizde tarihe not düştük, yasakların tarih olmasını sağladık. Eğitime önem veren bir eğitim sendikası olarak, nitelikli sendikacıların yetişmesi için de ter akıtıyoruz. Genel kurulumuzda sözünü verdiğimiz ‘içe yolculuk’ta önemli bir aşamayı geride bıraktık ve yeni bir aşamaya geçtik. Sendikal yol haritamızı belirliyor, teşkilat eğitimlerimizle sendikal yolculuğumuzu, emek, hak ve özgürlük mücadelemizin temellerini güçlendiriyoruz. Eğitime yatırım yapmaya, teşkilatımızı eğitimle güçlendirmeye devam ediyoruz, edeceğiz.”Kaynak: Eğitim-Bir-Sen: Eğitime yatırım yapmaya, teşkilatımızı eğitimle güçlendirmeye devam edeceğiz

Üstlendiğiniz görev teşkilatın geleceği açısından son derece kıymetli

Eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, ekonomik ve sosyal problemlerin çözüme kavuşturulması için eğitim çalışanlarıyla birlikte verdikleri mücadelede teşkilatlanmanın önemine vurgu yapan Yalçın, “Sendikal varlığı sahaya en iyi şekilde aktaran, yeni üyeleri sendikaya kazandıran ve üyelerle daha sık ve etkili bir iletişim alanı oluşturan sizlerin, teşkilatlanmadan sorumlu şube başkan yardımcılarının üstlendiği görev teşkilatın geleceği açısından son derece kıymetlidir. Emeklerinizden, canla başla yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.