Ajanskamu.net--

T.C

Kale Kitap Okuyor Zinciri


Toplumların tarih sahnesinden yok olmamasının yegâne yolunun bilim ve sanatın ışığında değerlerine bağlı, kendi tarihini neden sonuç ilişkisi kurarak analiz edebilen ve geçmişle gelecek arasında köprü kurabilen bireyleri yetiştirmekle mümkün olabileceği gerçeği açıktır. Değerlerine ve tarihine bağlı olarak bilim ve sanatta ilerlemenin ve daimi bir toplum haline gelmenin temelinde kendini yenileyebilme ve öğrenmede süreklilik yani okuma alışkanlığı kazanmada yatmaktadır.

Buradan hareketle toplumun arzu ettiği, değerlerine bağlı ve toplumun aynası olacak bireyleri yetiştirmede Kale ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü kitap okuma zinciri kurulmasının gerekli olduğunu düşünerek, bir komisyon oluşturmuş ve “KALE KİTAP OKUYOR ZİNCİRİ” projesini hayata geçirmişlerdir. Proje doğrultusunda komisyon tarafından belirlenen kitaplar öğrencilere ve velilere dağıtılmış ve aynı zamandı dağıtılan kitapların kişiler arasında alış verişi sağlanmıştır. Bu yolla hem ilçemizde okuma alışkanlığı kazandırılması hem de vatandaşlarımız arasında ekip çalışması ve dayanışma duygusunun arttırılması amaçlanmıştır. Kale Kitap Okuyor Zinciri yurt genelinde de büyük ilgi ile karşılanarak projeye farklı il ve ilçelerden destek ve katılımlar olmuştur.
Şubat 2018’de başlayan projeyi süresiz olarak sürdürmeyi planlayan Kale ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü şu ana kadar 3000 civarında kitap dağıtımı yaptılar. Proje doğrultusunda yazar buluşmaları da yapıldı. Yunus OZAN, İzzet YILDIRIM VE Hasan SARI davet edilen yazarlardandı.