Bakan Selçuk, CNN Türk'te katıldığı canlı yayın programında, eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

Karnenin anlamının ne olduğuna ilişkin soru üzerine Selçuk, 'Karne vermek aslında bir cep aynası vermek gibi arada bakmak ve kendi durumumuzu izleyip, gözlemek için. Fakat her şeyin bir kağıt parçasına indirgendiği bir durum da elbette iç açıcı değil. Çünkü çocuk bir kağıt, oradaki notlar değildir. Çocuk çok daha fazlasıdır.' değerlendirmesinde bulundu.

Selçuk, 'Şubat'ta 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması var. Ek atama talebi var, 40 bin olsun isteniyor. Bu konuya ilişkin bir adım atılacak mı?' sorusuna karşılık, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, bu çalışmalar neticesinde kısa bir sürede bununla ilgili sonuçları paylaşacaklarını aktardı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, ek öğretmen atamasıyla ilgili 'Bu bizim ihtiyaçlarımızla mali dengeler arasında konuşulması gereken bir konu. Bizim burada şu anda olacak ya da olmayacak dememiz doğru değil. İlgili çalışmalar devam ediyor. Kısa sürede bunu paylaşırız' ifadelerini kullandı.