Umut Kütüphanesi'nin hedefleri arasında uyuşturucu ve diğer bağımlılık maddeleriyle ele geçirilmeye çalışılan gençlerden müteşekkil lider gençler oluşturmak var. İlçemizde çeşitli psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimiz, bu projenin doğal ortakları

Farkındayız ve Mücadele Ediyoruz. Ümraniye’de Bağımlılıkla Mücadelede Farkındalık Paneli düzenledi. Belediye Nikâh Salonu’nda düzenlenen panele Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Prof. Dr. Sami Şener, Prof. Dr. Bengi Semerci, Yrd.Doç.Dr. Mert Akcanbaş ve Yrd.Doç.Dr. Itır Tarı Cömert konuşmacı olarak katılarak, bağımlılıkla mücadele konusundaki görüşlerini paylaştılar. Toplantıyı öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar ilgiyle takip ettiler.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ümraniye Belediyesi işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla gerçekleşen panel slayt gösterisi ile başladı. Daha sonra mikrafona gelen Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen şöyle dedi:

Ümraniye Belediyemiz belediyecilik yapıyor ama onun yanında belki sizlerin göremediği çok kıymetli projelere birlikte imza atıyoruz.” dedi. Gökçimen “Çok büyük bir metropolde yaşıyoruz. Bağımlılık konusunda inşallah Ümraniyemiz de yeni yeni projelere imza atacağız. Çünkü ulaşamadığımız çocuk bizim değildir. Geleceğimizin umudu olan gençlerimize ulaşma konusunda “Umut Kütüphanesi” projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Umut Kütüphanesi Projesi kapsamında, gerçekleşen panelde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Can 'Bir evladımızın hayata kazandırılması bizim için çok önemli. Çünkü biz inanıyoruz ki, bir kişiyi yaşatmak tüm toplumu yaşatmak gibidir' dedi. Yaptığı konuşmada madde bağımlılığına dikkat çeken  Belediye Başkanı Can, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Maalesef sosyal problemler ve toplumun değerleriyle bütünleşmemiş nesiller bu tür şeylerde tatmin arıyorlar. Son yıllarda da yeraltı dünyasının önemli ticaret metaı haline gelen uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddeler, bunlar özellikle yeraltı dünyasının geçim kaynakları, terör örgütlerinin geçim kaynakları ve inanılmaz şekilde bir ağ gibi gençliğimizi içine almaya devam ediyor. Bunlarla mücadele etmek lazım. Umut Kütüphanesi projemiz bu kapsamda İstanbul Kalkınma Ajansı ile birlikte arkadaşlarımızın hazırlayıp İstanbul Kalkınma Ajansı'na sunduğu ve ajans tarafından kabul edilip hayata geçirildiği bir projedir'

Proje kapsamındaki hedefler hakkında bilgiler veren Can, 'Kimleri hedefliyoruz, kimlerle iş birliği yapıyoruz ve ne hedefliyoruz? Bir kere özellikle Umut Kütüphanesi'nin hedefleri arasında maalesef uyuşturucu ve diğer bağımlılık maddeleriyle ele geçirilmeye çalışılan kesim gençlerden müteşekkil lider gençler oluşturmaktır. Sonra ilçemizde çeşitli psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimiz var. Bunlar bu projemizin doğal ortakları. Yine muhtarlarımız, imamlarımız, rehber öğretmenlerimiz, okul aile birliği temsilcilerimiz, kent konseyi temsilcilerimiz ve STK'larımız bu projede bizim birlikte çalışmak istediğimiz ve onların birikimlerinden yararlanmak isteğimiz kesimlerdi' şeklinde konuştu.

'El ele verecek, bu toplumu bu belalardan, bu musibetlerden kurtarmaya çalışacağız'

'Genç kardeşlerime, gençlikle ilgilenen kardeşlerime büyük görevler düşüyor' diyen Başkan Can, 'Okullardaki lider vasıflı gençler bunları tespit edip önayak olmamız doğru arkadaşlardan oluşan arkadaş çevreleri oluşturmamız lazım. Okul kadar önemli ikinci hususta çocuğun sosyal çevresidir. Anneden babadan çok daha etken olduğu biliyorum. Bir evladımızı hayata kazandırılması bizim için çok önemli. Çünkü biz inanıyoruz ki, bir kişiyi yaşatmak tüm toplumu yaşatmak gibidir. Bir kişiyi öldürmekte bütün toplumu öldürmek gibidir. Onun için biz bu projeyi fevkalade önemsiyoruz. Başarılı olmak istiyoruz. Tabi tek başına bu işi yapabilmek mümkün değil. Bütün toplum, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, öğretmenlerimiz, eğitim camiamız, rehber öğretmenlerimiz, üniversitelerimiz, çok değerli akademisyenlerimiz bütün bunlar el ele verecek, bu toplumu, bu belalardan, bu musibetlerden kurtarmaya çalışacağız' ifadelerini kullandı.

 Prof.Dr.Bengi Semerci, “Hepimiz dünyaya bağımlı geliyoruz. Annemize, babamıza yani becerilerimiz gelişene kadar bağlılık sürüyor. Bağımlılıkla mücadelenin birinci kuralı çocuklarımızı dinlemek ve değer verildiğini çocuklarımıza hissettirmektir.” diyerek bağımlılık çeşitleri hakkında bilgiler paylaştı.

 Prof.Dr.Sami Şener ise konuşmasında, 'Sigaranın zararlarından bahsederek, 'Bağımlılıkla Mücadelede Yerine Koyma Teknikleri' hakkında bilgiler verdi.

Son olarak Yard.Doç.Dr. Itır Tarı Cömert, “Bağımlılığı önleme faaliyetlerinin en önemlisi, toplumsal rolümüzdür. Bütün bunların en önemlisi gelecek nesile iyi bir örnek olmaktır” diyerek “Sepetin içerisinde 99 tane elma var bir tanesi tanesi çürük eğer bunu uzaklaştırırsak diğerleri taze kalacak dememeliyiz, hayır bunu onarmalıyız ve çürük olan elmayı tedavi etmeyi başarabilmeliyiz” dedi.

ÜMEB