Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, ülke olarak, millet iradesinin kesintiye uğratıldığı dönemleri, çağ dışı yasakları, yıldırmaları, haksız yargılamaları, karanlık yılları geride bırakarak bugünlere geldiklerini kaydederek, “Aydınlık sabahları düşleyerek geçtiğimiz karanlıklardan bize kalan tecrübelerle, birikimle, bilinçle bugünlere geldik. Karanlık dehlizlerden cefayla geçip bize yol açanları vefayla izleyerek yasaklara karşı verdiğimiz mücadelede pes etmedik, direndik, talep ettik ve önemli kazanımlar elde ettik. Mücadele ruhumuzu kaybetmeden, geldiğimiz noktayla yetinmeden, bizden umutlu olanlar, bize bel bağlayanlar için, mazlumlar, mağdurlar ve temsil ettiğimiz eğitim hizmet kolu çalışanları için, dün olduğu gibi, bugün de yarın da daha çok çalışacak, çaba harcayacak, azimle, kararlılıkla, canla başla alın ve akıl teri dökeceğiz” dedi.

Latif Selvi, İstanbul 7, Kocaeli 2 ve İstanbul 1 No’lu şubelerin olağan genel kurullarında sendikal çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçim süreçlerinin, heyecanın tazelendiği, safların sıklaştırıldığı, kardeşliğin pekiştirildiği, birlik ve beraberliğin güçlendirildiği süreçler olduğunu vurgulayan Selvi, “Aynı amaç için yürüyenler, davası bir olanlar, hayırda yarışanlar için kaybetmek yoktur, kazanmak vardır” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen’in ortaya çıkışı nedenlerinin, insan haklarına duyarsız, inanç ve düşünce özgürlüğüne karşı yasakçı, vesayetçi, darbeci ve her alanda ülkeyi geri bırakan, dış odaklarla iş tutan zorba zihniyetin Türkiyesi’nin oluşturduğunu belirten Selvi, “Bu zihniyetin sahipleri, milletimizi yoksullaştırdıkları ölçüde var ve varlıklı oldular; halkın umudunu, gayretini öldürdükleri ölçüde de yaşadılar. Bu karanlık, kirli amaçlarında belli bir oranda başarılı da oldular. Ekonomik yoksulluğun yanı sıra yaşanan anarşi ve terör olayları, darbeler, milletimizin enerjisini tüketmiş, hayallerini yok etmişti. Mehmet Akif İnan ve arkadaşları, böyle bir tablonun yaşandığı yıllarda, 1992’de Eğitim-Bir-Sen’i, özelde eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek; genelde ise ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkmak amacıyla kurmuştur” şeklinde konuştu.

 

Yasakların kaldırılmasında, haksızlıkların giderilmesinde ve sorunların çözümünde imzamız var

Kuruluş amacına uygun olarak sendikal çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başörtüsü yasağının kaldırılması, sekiz yıllık kesintisiz eğitimden ve katsayı zulmünden vazgeçilmesi, yeni müfredat programlarıyla eğitimin vesayetçi karakterinden arındırılıp demokratikleştirilmesi, Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Temel Dini Bilgiler derslerinin okullarda okutulması, Milli Güvenlik dersinin kaldırılması, öğretmenlere nöbet ücreti verilmesi, doçentlik jürisinde görev alanlara ücret verilmesi, geliştirme ödeneğinin hayata geçirilerek süresinin uzatılması, 4/C’lilerin 12 ay istihdam edilmesi ve ardından kadroya geçirilmesi, sınav ücretlerinin artması, emekli maaşına ve ikramiyesine özel artış yapılması, taban aylığa mahsus zam alınması, cuma namazı ve hac izninin kamu personel mevzuatına dâhil edilmesi, öğretmenlerin özel hizmet tazminatının artırılması başta olmak üzere, pek çok kazanımın altında imzamız; atılan doğru adımlarda katkımız, yasakların kaldırılmasında emeğimiz, sorunların çözümünde alın terimiz, haksızlıkların giderilmesinde çabamız vardır.”

 

Birlik ve beraberliğin harcıyız

Hak ve özgürlük ihlallerine karşı seslerini hep yükselttiklerini ifade eden Selvi, “Her zaman kardeşlik çağrılarıyla birlik ve beraberlik için harç olduk, kardeşlik hukukunu koruduk. 28 Şubat’ın zulmüne karşı durduk. 15 Temmuz işgal girişiminde de hiç düşünmeden alanlara aktık, tankların, tüfeklerin karşısına çıktık. Örgütlü gücümüzle emeğin, bilginin, onurun, özgürlüğün teminatıyız. Bu vesileyle sendikamızın kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen azimli, sabırlı, vefakâr ve fedakâr dostlarımızdan Allah razı olsun. Bizler de sorumluluğumuzu layığıyla yerine getirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, genel kurullarımızın ülkemiz, milletimiz, eğitim camiamız ve sendikamız için hayırlı olmasını diliyorum”

Açılış ve protokol konuşmalarının ardından yapılan seçimlerde, İstanbul 7 No’lu Şube Başkanlığı’na Mustafa Beyazatlı yeniden seçilirken, Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Eren, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı ise Mükremin Köse oldu.