Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un maaşını 26 bin 94 liraya yükseltmesi üzerine sendikacılara yapılan “Maaşlarınızı açıklayın” çağrısına KESK’e bağlı sendikalardan yanıt geldi.

Memurlar, önümüzdeki yıl için verilen yüzde 4+4’lük sadaka gibi zamma isyan ederken, yetkili konfederasyon Memur-Sen’de maaş ve otomobil skandalı ortaya çıkmıştı. Skandalın ardından sendikacılara yapılan “Maaşlarınızı açıklayın” çağrısına KESK’e bağlı Eğitim Sen ve SES’ten yanıt geldi. Buna göre Memur Sen’e bağlı Sağlık-Sen Başkanı Semih Durmuş’un 26 bin liralık maaşı, KESK’e bağlı sendikaların başkanlarının maaşının yaklaşık 6 katı.

'HİÇBİR AYRIMCI UYGULAMAYI KABUL ETMEYİZ'
Memur Sen’e bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un 17 bin 340 lira olan maaşının, yüzde 50,4’lük zamla 26 bin 94 liraya yükseltildiği, Durmuş’un ayrıca 800 bin liralık Audi A6 makam aracı ile 13 bin liralık iPhone X telefon aldığı basına yansımıştı. Bu gelişmeler üzerine sendika başkanlarına yapılan “Maaşlarınızı açıklayın” çağrısına Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan karşılık verdi. Aydoğan, sosyal medya hesabı üzerinden maaş bordrosunu paylaştı. Buna göre Aydoğan’ın maaşı kesintiler sonrası 4 bin 206 TL. Aydoğan mesajında ayrıca şu bilgiyi paylaştı:

'Vazgeçilmez ilkemizdir! ‘Eğitim Sen tüzüğü madde 59: Görevleri süresince aylık ve öteki özlük haklarını, bulundukları kadro ve derecenin hak ettikleri toplamını geçmeyecek şekilde sendikadan alırlar.’ ‘Huzur aidatı’ vb. isimler altında hiçbir ayrımcı uygulamayı kabul etmeyiz.”

'HERHANGİ BİR EK ÜCRET ALMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'
KESK’e bağlı SES Merkez Yönetimi de Durmuş’un maaşının ve yaşadığı lüksün sendika yöneticiliğini kişisel zenginleşme aracı olarak görenlerin emekçilerden nasıl uzaklaştığını gösterdiğini bildirdi. Hemşire olan SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden’in net gelirinin 5 bin 332 lira, veri hazırlamada çalışan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara’nın net gelirinin ise 4 bin 780 lira olduğu belirtilen açıklamada “Ekte sunduğumuz eş genel başkanlarımızın maaş bordrosunda da görüleceği üzere, işyerinde aldığımız ücretten ne bir eksik ne de bir fazla olan maaşımızın dışında harcırah, huzur hakkı vb. herhangi bir ek ücret almamız söz konusu bile değildir. Ve bu durum yöneticilerin inisiyatifine bırakılmamış, sendikamız tüzüğü ile de güvence altına alınmıştır” dendi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

EVRENSEL