Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, FETÖ/PDY’nin “askeri mahrem yapılanması”na ilişkin olarak hazırladığı “gizli” ibareli raporda ciddi tespitler yaptı. Emniyet yeni darbe uyarısında da bulunduğu raporunda, FETÖ/PDY askeri mahrem yapılanmasının deşifre edilmesinin, “yeni bir darbe eylemi ihtimalini ortadan kaldırılacağı” belirtildi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre FETÖ’nün TSK’de hücre şeklinde yapılandığı, bu nedenle günümüzde dahi örgüt yapılanması ve mensuplarının tamamıyla deşifre edilemediğine dikkat çekilen raporda, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan farklı rütbelerdeki TSK mensuplarının birçoğunun 17-25 Aralık 2013 tarihi sonrasında da sivil mahrem sorumluları ile irtibatlarının devam ettiği vurgulandı. Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, 11 Aralık 2018’de, FETÖ’nün “Askeri Mahrem Yapılanması / Kontörlü (Büfe) Sabit / Ankesörlü Telefon Hattı İle İletişim Modeli Değerlendirmesi” başlıklı 85 sayfalık bir rapor hazırladı. Cumhuriyet’in ulaştığı raporun, “sonuç ve değerlendirme” bölümünde şu tespitler yapıldı:

TSK’deki hücre yapılanması deşifre edilmedi: Örgüt yapılanması ve mensuplarının tamamıyla deşifre edilemediği, kamu görevlisi görünümündeki militanların örgütsel tabirle “tedbir” adı altında farklı yaşam tarzı ve siyasi görüşlere sahipmiş gibi maskeleme yapmaya çalıştıkları hususları bir arada değerlendirildiğinde bu yapının tamamıyla deşifre edilmesi milli güvenliğimiz açısından hayati önem taşımaktadır.

“ÖRGÜT DEŞİFRE OLURSA DARBE İHTİMALİ OLMAZ”

TEM, “FETÖ/PDY askeri mahrem yapılanmasının deşifre edilmesinin, terör örgütüyle mücadelede önemli kazanımları da beraberinde getireceğini” belirterek bu kazanımlar arasında “Örgüt tarafından düzenlenecek yeni bir darbe eylemi ihtimalinin ortadan kaldırılması” da sıralandı.

Cumhuriyet