En çok konuşulan takım: Beşiktaş

Süper Ligde  heyecan tüm hızıyla sürerken Interpress tarafından yapılan araştırmaya göre geçtiğimiz ayın en çok konuşulan takımı Beşiktaş oldu. Özellikle Şampiyonlar Ligi’nde aldığı galibiyetlerle adından oldukça sık bahsettiren Siyah Beyazlılar, hakkında yazılı basında çıkan 8 bin 123 haberle zirvede yer aldı. İkinci sırada derbide galip gelmesine rağmen ligde bir türlü istediği sonuçları alamayan Fenerbahçe yer alırken Sarı Lacivertlilerle ilgili yazılı basına  7 bin 901 haber yansıdığı belirlendi. Süper Lige çok iyi bir başlangıç yapan lider Galatasaray ise en çok konuşulan üçüncü takım olurken, geçen ay Sarı Kırmızılı takım hakkında yazılı basında 7 bin 58 haber çıktığı saptandı. Aldığı istikrarsız sonuçlarla gündemde olan Trabzonspor ile ilgili de yazılı basında 6 bin 42 haber çıktığı tespit edildi. Dört büyük takımdan sonra adından an çok bahsettiren takım Bursaspor olurken, Yeşil Beyazlıları Konyaspor, Antalyaspor ve Göztepe takımlarının takip ettiği görüldü.

En çok konuşulan başkan: Fikret Orman

Geçtiğimiz ay spor sayfalarında en fazla yer alan başkan Fikret Orman olurken, Beşiktaş başkanı ile ilgili yazılı basına 797 haber yansıdığı belirlendi. Trabzonspor başkanı Muharrem Usta en çok konuşulan ikinci başkan olurken, geçtiğimiz ay yazılı basında hakkında 639 haber çıktığı tespit edildi. Üçüncü sırada Galatasaray Başkanı Dursun Özbek yer aldı. Kulüpler Birliği Başkanlığı görevini de üstlenen Özbek ile alakalı yazılı basında 623 haber yer aldı. Geçtiğimiz senelerde en çok konuşulan başkan olarak sürekli gündemde olan Aziz Yıldırım hakkında ise yazılı basında 561 haber çıkması dikkat çekti.

En çok konuşulan hoca: Şenol Güneş

Süper Ligde geçen ay en fazla konuşulan teknik direktör Şenol Güneş olurken, tecrübeli teknik adam ile ilgili yazılı basına 1.902 haber yansıdığı anlaşıldı. İkinci sırada Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman yer alırken, geçtiğimiz ay tartışılan teknik adam hakkında yazılı basında 1.797 haber yer aldığı görüldü. Listede üçüncü sırada Trabzonspor’un hocası Ersun Yanal yer alırken eleştirilerin hedefi olan teknik adam ile ilgili yazılı basında 1.525 haber çıktığı belirlendi. Galatasaray’ın aldığı başarılı sonuçlardan sonra teknik direktör Igor Tudor çok fazla eleştirilmezken, genç teknik adam ile alakalı yazılı basında 1.330 haber çıktığı tespit edildi.

En çok konuşulan futbolcu: Gomis

Süper Ligin en fazla gündemde olan futbolcusu Galatasaray’da attığı gollerle zirvede yer alan Bafétimbi Gomis olurken, golcü oyuncu ile ilgili geçen ay yazılı basına 1,316 haber yansıdığı belirlendi. Beşiktaş ve milli takımımızın golcüsü Cenk Tosun geçen ay hakkında yazılı basında çıkan 1.256 haberle ikinci sırada yer alırken, Trabzonspor’un klas golcüsü Burak Yılmaz ile alakalı yazılı basında 1.175 haber çıktığı belirlendi.  Fenerbahçe’ye transferin son günü imza atmasına karşın attığı goller ve oynadığı futbol ile bir anda gündem olan Vincent Janssen hakkında da yazılı basında 1.058 haber yer aldı.