2017 yılında üye sayısını 17 bin 243’e çıkaran Enerji Bir-Sen, kamu görevlilerinin haklı tercihi ve teşkilatların özverili çalışmalarıyla hizmet kolundaki 22 kurumdan  20’sinde genel yetkili sendika olmayı başardı.

Enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolundaki özelleştirmeler ve yaşanan konjonktürel gelişmelere rağmen, 15 Mayıs 2017 üye tespit tutanaklarına göre üye sayısını 17.243’e çıkaran Enerji Bir-Sen, hizmet kolundaki en yakın rakibine 12 bin yakın fark atarak zirvedeki yerini korudu.

Enerji Bir-Sen, kamu çalışanlarının hakkını aramanın yanı sıra ülke ve dünya meselelerinde her zaman demokrasiden yana, adaletin, eşitliğin savunucusu, insan hak ve özgürlüklerinden yana tavrıyla sendikal mücadelenin vazgeçilmez sivil toplum kuruluşlarından birisi olmuştur.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem kamu çalışanlarının haklarını savunmada hem de Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin korunmasında, demokrasisinin yeşertilmesinde, temel hak ve özgürlüklerin daha da genişletilmesi yolundaki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle, Türkiye’nin dört bir yanındaki İşyeri Temsilcilerimizden, İl ve Şube Yönetimlerimize kadar tüm teşkilatlarımıza göstermiş oldukları özverili çalışma ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.