Çok sayıda Sağlık Çalışanının ve Engellinin katıldığı programda; Engelli istihdamında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, Engellilerle birlikte yaşama kültürü nedir ve nasıl olmalıdır konuları konuşuldu. 

Kamu Sağlık-Sen'in Sosyal Sendikacılık ilkelerine bağlı olarak engelli bireylere ve çalışanlara yardımcı olmaya çalıştığını kaydeden Başkanı Karataş; ''Ülkemizde engelli bireylerin yaşadıkları sorunlar ve bu sorunlara ilişkin çözümlerin yeteri kadar bilinmemesi, engelli bireylerin, içinde yaşadıkları toplumla bütünlük içinde yaşamalarını zorlaştırmaktadır. Bu amaçla ülkemizde engelli bireyler için farkındalık oluşturulması, sosyal hakların düzenlenmesi ve korunması, en önemlisi bütün toplumumuzun bu konularda bilinçlenerek duyarlılık göstermesi büyük önem taşımaktadır. Toplumumuzda engellilere yönelik ön yargıların ortadan kaldırılmasında, engelliler adına alınacak önlemlerin toplumda kabulünün sağlanmasında, engellilerin sosyal ve ekonomik anlamda yaşam kalitesinin yükseltilmesinde, engellilere yönelik ayrımcılığın önlenmesinde, değişen toplum dinamiklerinin engelli yaşam ile uyumunda, yasal mevzuatın düzenlenmesi ve uygulanmasında sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir.

Engellilerin istihdam sorununun en büyük problemler arasında yer aldığını ifade eden KAMU SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ; ''Devlet ve özel sektör bağlamında,%3- 4 oranında engelli çalıştırılması zorunluluğunun olmasına rağmen  istihdam sorunu bir türlü yeterli düzeyde çözülememiştir. Engelli vatandaşlarımız iş beklerken, çalışma hayatında var olmak isterken hala engelli kadrolarının yüzde 40'ının boş olması bizleri ve engelli kardeşlerimizi üzmektedir.Kamuda görev yapan engellilerimiz için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Engelli arkadaşlarımızın beklentisi budur.

Kamuda görev yapan Engellilerin sorunlarına da dile getiren Kamu Sağlık-Sen Genel Başakanı Ümit Karataş “Bugün engelli otoparkı birçok kurumda yoktur. Var olanlarda kurum girişine çok uzaktadır. Engeliler için asansör, rampa ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ne yazık ki tam anlamıyla karşılanmamaktadır. Ulusal ve uluslararası yasal düzenlemelerin tam anlamıyla hayata geçirilmesinde, Kamu Sağlık-Sen olarak hem katkı sağlayacak, hem de sürecin takipçisi olacağız. Yerel yönetimlerin, şehir planlamacılarının, sivil toplum kuruluşlarının ve şehrin diğer dinamiklerinin ortak akıl ile hareket etmesi gerektiğini kaydeden Başkan Karataş; ''Engelli dostu iş yerleri ile korumalı iş yerlerinin çoğalması ve bu konuda işverenlerce duyarlılık gösterilerek farkındalık oluşturulması, AVM'ler ve diğer alışveriş ile ticaret alanlarının engelli yaşama uygun tasarlanması, ulaşım araçları, yollar, taşıt içinde engelliler için ayrılan yerler ile otoparklarda ayrı yerlerin yaygınlaştırılması, sosyal yardımlar, sigorta yardımları, istihdam, kullanılan ortez-protezlerde, araç-gereçlerde ödeme kolaylıkları, katılım payından muaf tutularak destek sağlanması, engelli spor alanları yapılması ve engelli spor branşları ile ilgili eğitim çalışmaları verilmesi, teknolojik ürünlerin engellilerin erişile birliği düşünülerek tasarlanması ve üretilmesi engelliler için yapılacak en büyük hizmetler olacaktır.

Kamu Sağlık-Sen  olarak tüm bu beklentilerimizin gerçekleşmesi dileğiyle tüm Engelli Çalışanlarımızın (10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutluyorum'' dedi.