Ajanskamu.net--

T.C

Kamu kurum kuruluşlarında ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu yardımcı hizmetler sınıfında çalışan engelli memurların bir defaya mahsus olarak, mezuniyet, bonservis veya M.E.B.’den alınmış belgelerine dayalı sınavsız bir üst kadro sınıfı olan Genel İdare Hizmetleri Sınıfına (GİH) geçiş talepleri haberimizde. Engelli memurlar hali hazırda; terör mağdurlarına, Şehit yakınlarına ve Gazilere tanınan eğitim aldığı unvana sınavsız geçiş hakkının kendilerine de tanınmasını ifade ediyorlar. İşte engelli memurların sınavsız unvan değişikliği talepleri..
Kamu kurum ve kuruluşlarında ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu yardımcı hizmetler sınıfında çalışan engelli memurların bir defaya mahsus olarak, mezuniyet, bonservis veya M.E.B.’den alınmış belgelerine dayalı sınavsız bir üst kadro sınıfı olan Genel İdare Hizmetleri Sınıfına (GİH) geçiş talepleri haberimizde. Engelli memurlar hali hazırda; terör mağdurlarına, Şehit yakınlarına ve Gazilere tanınan eğitim aldığı unvana sınavsız geçiş hakkının kendilerine de tanınmasını ifade ediyorlar. Engelli memurların sınavsız unvan değişikliği talepleri ve öenerileri şu şekilde:

İşte Engelli Kamu Personelinin Sorunları ve Talepleri

1) Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan ilkokul, ortaokul ve iş okulu mezunu engelli memurların, sahip oldukları, bonservis veya M.E.B.’den alınmış belgelerine göre sınavsız ünvan değişikliği yapılması ve engel durumu müsait olanların ise valilik ya da kaymakamlık onayı ile büro hizmetlerinde görevlendirilmesi, lise mezunu olduktan sonra istemeleri halinde bir üst kadro sınıfına (GİH) sınavsız geçişleri sağlanmalıdır.

2) Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans mezunu yardımcı hizmetler sınıfında çalışan engellilere; mezuniyet, bonservis veya M.E.B.’den alınmış belgelerine dayalı bir defaya mahsus bir üst kadro sınıfına (GİH) sınavsız geçişleri sağlanmalıdır. 

3) Bu şartın 5 yıl geçerli sayılarak en az lise mezunu olmayı teşvik ederek yardımcı hizmetler sınıfında çalışan engelli personelin yardımcı hizmetler sınıfında çalıştırılmasının önüne geçilmelidir.

4) Hali hazırda; terör mağdurlarına, Şehit yakınlarına ve Gazilere tanınan bir defaya mahsus eğitim aldığı ünvana sınavsız geçiş hakkı formasyonu bulunan öğretmen adayı engelli kamu personeline de tanınmalıdır.

5) Korumaya muhtaç çocuklardan kamuya atanan teknik lise mezunlarına tanınan bir defaya mahsus olmak üzere eğitim aldığı teknik bölüme sınavsız geçiş hakkı engelli kamu personeline de tanınmalıdır.