Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye, İdlib ile ilgili harekat planlarını uygulamak için her türlü hazırlığını yaptı. Her operasyonda olduğu gibi, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diyoruz. Daha açık olarak, İdlib harekatı artık an meselesidir' ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'nda İdlib meselesine değindi.

Erdoğan şunları söyledi:

Yalnızca sınır güvenliğimiz değil, 83 milyon vatandaşımızın her birinin evinde huzurla uyuması için kritik öneme sahip Suriye'de, gerçekten destansı mücadele veriyoruz. Harekat bölgelerimize yaılan tacizlere en sert yanıtı veriyoruz.

Bu yerlerde muhatap ülkeler Türkiye'nin güvenlik kaygılarını karşılayamazsa, kendi başımızın çaresine bakacağımızı her fırsatta söylemiştik. İdlib'de, rejimin saldırganlığını bitirerek Soçi Muhtırası sınırlarına çekilmesi için son günlerdeyiz. Son ikazlarımızı yapıyoruz. Rusya'da sahada yapılan görüşmelerde neticeye ulaşamadık. Masada bizim istediğimiz yerin çok uzağında olunduğu gerçektir. Türkiye, İdlib konusunda kendi  planlarını uygulamak için tüm hazırlığını yapmıştır. Her operasyonda olduğu gibi 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diyoruz. Daha açık İdlib harekatı artık an meselesidir.

Ülkemizin kararlılığını hala anlamamış olan rejime ve cesaretlendirenlere İdlib'i bırakmayacağız. Ne pahasına olursa İdlib'i Türkiye ve bölge halkı açısından güvenli bölge haline dönüştürmekte kararlıyız.