20 Nisan Perşembe günü Eryaman Şehit Okan Koç Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Hz. Muhammet ve Güven Toplumu” temalı program düzenlendi.

Kutlu Doğum programına; Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, Etimesgut Sağlık Müdürü Bülent Çanakçı, Etimesgut Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hamza Güneş, Şube Müdürleri Muzaffer Bircan, Hamit Şahin, Etimesgut Müftülüğü Vaizi Hüseyin Derin ile okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programın açış konuşmasını yapan Eryaman Şehit Okan Koç Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Murat Hancıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl kutlu doğum temasının “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olduğuna belirterek güven olgusunun öneminden bahsetti.

Peygamber Efendimizin Mute Seferine katılanlara tavsiyelerini anlatarak bugün bile erişilemeyen savaş hukukuna sahip olduğunu vurgulayan Hancıoğlu, Müslümanların İspanyanın bulunduğu İber Yarımadası’nı fethettiklerinde ilk iş olarak farklı dinlerden ve farklı kültürlerden olan topluluklarla bir anlaşma yapmalarının tanınan haklar ve özgürlükler bakımından bugün bile tüm dünyayı şaşırtan bir anlaşma olduğuna dikkat çekti.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, 'Kutlu Doğum' cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, tüm Müslümanların peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine ve tüm İslam âleminde güvenin yeniden tesis edilmesine vesile olmasının temennisinde bulundu.

‘Merhamete hasret kalan dünya, Hz.Muhammed´in nuruyla aydınlandı.’

Yıldırım, kardeşliğin özlendiği, çölleşen vicdanların bir damla sevgiye, merhamete hasret kaldığı dünyayı, Hz.Muhammed´in nuruyla aydınlattığını; beklenen son peygamber Hz. Muhammed dünyaya teşrif ile insanlığın yeniden doğduğunu karanlık ufukları sonsuz bir nurun kapladığını ifade etti.

Sevgililer sevgilisi Hz. Muhammed’insıcak soluğuna, rahmet yüklü mesajına Ensar ve muhaciri birbirine kardeş kılışını bugün daha çok anlamaya ihtiyacımız olduğunu vurgulayan Yıldırım “Yolunu şaşıran bütün yüreklerin Hz. Muhammed (s.a.s) ´in kılavuzluğuna ihtiyacı var. Yoluna devam edenin de O´na ihtiyacı var, zira doya doya ilahi aşkın verdiği manevi zevki tadıp hayatın son noktasına kadar gidebilmek için.” dedi.

“Bütün Diller O’nu Söyler”

Okul öğrencilerinin peygamber sevgisini dile getirdikleri “Yağmur” oratoryası, 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin “Bütün Diller O’nu Söyler” ilahisini işaret dili ile sergilemeleri büyük beğeni topladı.
Nabi’nin Peygamber Efendimizi ziyaretini anlatan “Edep” tiyatrosu duygu dolu anlar yaşattı. Eryaman Şehit Okan Koç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları “O’nu Göndermeseydi” sinevizyon gösterimi, 6. Sınıf öğrencisi Bilal Emir Düzenli’nin “Naat-ı Şerif” şiirini okuması ile devam eden programda, ilahi korosu, birbirinden güzel ilahilerle manevi huzur yaşattı.

Etimesgut Müftülüğü Vaizi Hüseyin Derin’in yaptığı dua ile program sona erdi.