Çanakkale'nini Ayvaacık Devlet Hastanesinde Cumurbaşkanımızın 'At izi İt İzine Karıştı' sözlerinin tam karşlılığı olan usulsüz adam harcamaya çalışan Bürokratları en güzel anlatan trajik bir olay yaşandı.

Aktif Sağlık Sen (Fetö ile ilgiis olmayan bir sendika) fetöcülerin Aktif Eğitim Sen sendikası ile isim benzerliği nedeniyle karıştırılınca üzerine atılan iftira nedeniyle masum bir insanı memurluktan attılar. 

FETÖ ile mücadelede yaşanan trajikomik olaylar, mücadelenin ne denli özensiz yürütüldüğünü gösteriyor.

Herşey Ayvacık Devlet Hastanesinde görev yapan sağlı kteknisyeni Turgay KARAKOÇ'un uğradığı iftira ve asılsız şikayet nedeniyle önce açığa alınması ardından Devlet memurluğundna ihiraç edilmesiyle başladı. 

Turgay KARAKOÇ'un BİMER'e yaptığı şikayet neticesinde herşey ortaya çıktı. Çanakkale Valiliği İftira eden şahıslar ve Ayvacık Devlet Hastanesi Hakkında soruşturma açtı. Müfettiş görevlendirdi. 

Ayvacık Devlet Hastanesi’nde sağlık teknisyeni olarak çalışan, FETÖ tarafından kurdurulduğu iddia edilen, ancak daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ‘faaliyetine devam ediyor” dediği Aktif Sağlık-Sen’in üyesi olması nedeni ile memuriyetten atılarak mağdur olan Turgay Karakoç’un şikayetleri dikkate alındı.

Darbe girişimi sonrasında ülke genelinde başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ayvacık Devlet Hastanesi'nde görevli laboratuvar teknisyeni Mehmet Turgay Karakoç da memuriyetten atıldı. İftira atıldığını ve mağdur edildiğini öne sürülen Karakoç, 'Ayvacık İlçesi Devlet Hastanesi'nde laboratuvar teknisyeni olarak çalışmaktaydım.

10 yıllık memuriyetim bulunuyor. OHAL kararı Resmi Gazete'de yayımlanmadan, 20 Temmuz 2016 tarihinde hastane idaresinin şikayetiyle Ayvacık Kaymakamlığı'nca memuriyetten uzaklaştırıldım. Daha sonrasında savcılığa da suç duyurusunda bulunulduğu için evim, polislerce baskın yapılarak arandı. Bilgisayarıma ve telefonuma el konuldu. Araştırmaya gönderildiği söylendi. İdari soruşturma açıldı denilmişken, daha ifadem bile alınmadan 1 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete ilamı ile memuriyetten ihraç edildiğimi okudum. İsmim listede yer alıyormuş.



Bu bir iftiradır.

İdare tarafından atılan iftirayla Kaymakamlık tarafından memuriyetten edildim. Kumpas ve iftira sonucunda memuriyetten oldum. Evimde yapılan aramalarda 'suç unsuruna rastlanılmadı' diye tutanak tutuldu. Bunu bu şekilde imzaladım.

Tarafıma hiçbir suçlama yapılmadı.

Sadece kaymakamlıktan edindiğim bilgi ve tutanakla öğrendim. Facebook paylaşımları olduğu iddia ediliyor. Fakat Facebook paylaşımlarımda hiçbir suç unsuru bulunmamaktadır. Gerekirse doğumuma kadar araştırıldığında bu ortaya çıkacaktır.

Aktif Sağlık-Sen Sendika üyeliğim iddia edilmektedir. Bu sendika şu anda kapatılmadı. Faaliyetine devam etmektedir. Kurucuları da görevine devam etmektedir. Kapatılan sendika Aktif Eğitim Sen'dir.

İsim benzerliğinden yanılarak üzerime iftira atılmıştır.

Görevime iade edilme talebim Valilik tarafından incelenmektedir' dedi. Ayrıca Başbakanlık iletişim Merkezi'ne (BİMER) de başvurduğunu belirtmişti.

 

Karakoç’un Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yaptığı şikayeti değerlendiren Çanakkale Valiliği, söz konusu iddialarla ilgili soruşturma başlattı. Çanakkale Valiliği’nin 25 Kasım 2016 tarihli onayıyla başlatılan soruşturmada Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük soruşturmacı olarak görevlendirdiler.

Ajanskamu Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapılan başvurudaki iddialar ile ilgili ifade veren Karakoç’un başvurudaki iddialarını tekrar gündeme getirdiği öğrenildi. Hastanede hak edilen ücretlerin verilmemesinden, mobbinge, suç unsuru içermeyen sosyal medya paylaşımlarının usulsüzce takip edilmesi ve soruşturma başlatılmasına kadar birçok iddia ifadede gündeme geldi.

FETÖ/PDY  iddiası ile önce görevden alınan, ardından da memuriyetten ihraç edilen Sağlık Teknisyeni Turgay Karakoç’un BİMER’e yaptığı şikayetleri dikkate alan Çanakkale Valiliği, Son dönemde FETÖ operasyonları ile gündeme gelen Ayvacık Devlet Hastanesi ile ilgili soruşturma başlattı.

Bilindiği gibi Karakoç, OHAL ilan edilmeden önce açığa alınmış, 1 Eylül tarihli KHK ile de memuriyetten ihraç edilmişti. Ancak Karakoç’un ihraç sebebi olan Aktif Sağlık-Sen’in FETÖ ile bağlantısının olmadığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın resmi yazısı ile kanıtlanmıştı!... Karakoç’un, şikayet başvurusundaki, “Kasıtlı olarak sorun çıkaran, FETÖ soruşturmalarını sulandıran bu yöneticiler hakkında gereğinin yapılmasını istiyorum” ifadesi dikkat çekiyor.

 


Kaynak :Burası Çanakkale

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu Haber/ www.ajaskamu.net