Mozambik’te sahte bir cennet kuran FETÖ’cü hainler, kendi aralarında devir teslim töreni düzenledi. Firari FETÖ’cü Mozambik eski İmamı Ahmet Uysal, okullarının hisselerini, yeni ülke imamı firari Murat Kurt, Kurt’un kayınpederi Mansur Abdul Waly, Hakan Alaettin Yalçın, Abdullah Zafer Soyertaş ve Hasan Toprak’a devretti.

Türkiye’de topladıkları himmet-zimmet-rüşvet-vurgun paralarıyla doğu Afrika ülkesi Mozambik’e kaçıran Terör Örgütü FETÖ mensupları, geçtiğimiz ay ülkede yeni bir ‘okul’ daha açarak ‘okul’ sayısını 4’e çıkardı. Örgüt, bu kapsamda ‘Willow International School’ isimli sözde okullarının bağlı olduğu şirkette hisse devrine gitti. Afyon’da devam eden bir dava kapsamında ‘Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ suçlarından yargılanan firari FETÖ’cü Mozambik eski İmamı Ahmet Uysal adına kayıtlı hisseler, yeni ülke imamı firari Murat Kurt, Kurt’un kayınpederi Mansur Abdul Waly, Hakan Alaettin Yalçın, Abdullah Zafer Soyertaş ve Hasan Toprak’a devredildi.

 

YENİ PATRON, ‘NİTELİKLİ DOLANDIRICI’

FETÖ okullarını devralan isimler arasında Mozambik İmamı Murat Kurt’un yanı sıra ‘Hasan Toprak’ ismi dikkat çekti. Tıpkı okulların eski hisse sahibi Ahmet Uysal gibi büyük bir ‘dolandırıcı’ olan firari Hasan Toprak da, Türkiye’de ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla yargılanıyor. 2008 yılında ‘Kültür Değerlerimizi Yaşatma ve Eğitime Hizmet Derneği’ isminde bir dernek kuran FETÖ’cü Hasan Toprak ve ekibi, üzerinde cami, Kur'an kursu ve Sincan İmam Hatip Lisesi'nin bulunduğu Sincan'ın en değerli arazisini, büyük bir cami, imam hatip lisesi ve Kur'an kursu yapma taahhüdüyle belediyeden almış; ancak cami ve imam hatip lisesini yıkan hainler, taahhütlerini yerine getirmek yerine araziye tanesine 2 milyon lira değer biçilen 166 iş yerinin bulunduğu bir alışveriş merkezi inşa ederek trilyonlarca liralık vurgun planlamışlardı.

FETÖ İMAMI AHMET UYSAL MOZAMBİK’TEN DE KAÇACAK

FETÖ’cüler arasındaki son hisse devriyle birlikte ülke imamının da değiştiği yönündeki bilgiler kuvvet kazanmış oldu. FETÖ okullarındaki hisselerini devreden Ahmet Uysal’ın, FETÖ elebaşının yeni bir görevlendirmesi veya güvenlik endişesiyle Mozambik’i terk edebileceği belirtilirken, yeni sözde ‘imam’ firari Murat Kurt’un ise ‘ticari’ yönü daha ağır basıyor.

Yeni Akit