Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ankesörlü telefonla periyodik olarak haberleştikleri tespit edilen 34 FETÖ şüphelisi hakkında gözaltı kararı verdi.

FETÖ’nün TSK içindeki uzantıları emniyet ve yargı kurumları tarafından bir bir ortaya çıkartılıp gözaltına alınıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bugün sabah saatlerinde aralarında aralarında 1 sivil imamın da olduğu 34 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Gözaltına alınan askerlerin tamamı görevde
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kara Havacılık Komutanlığı bünyesinde görev yapan 2 Yüzbaşı, 1 Üsteğmen, 30 Astsubay olarak görev yapan 33 kişinin, FETÖ’nün “mahrem imamlar” ile ankesörlü telefon kullanarak periyodik biçimde haberleştiklerinin tespit edilmesi üzerine 33 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verdi. Muvazzaf askerlerin iletişim kurdukları 1 sivil imam hakkında da gözaltı kararı veren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, görev yapan 3 Subayın helikopter pilotu, 30 Astsubayın ise helikopterlerin bakımından sorumlu teknik personel olduğu bilgisini verdi. Başsavcılık, gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce devam ettiğini bildirdi.

Yeni Akit