Zanlıların, çocuklara Fethullah Gülen kitaplarını okutup daha sonra bu kitaplardan test yaptıkları ortaya çıktı.

Adana'da FETÖ'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 26 kişinin arasında bulunan 9 abladan 5'i tutuklanarak cezaevine konuldu. Ablaların ilkokul ve ortaokulda okuyan başarılı öğrencileri tespit edip aileleriyle görüştükten sonra örgüt için eğitim aldırdıkları öğrenildi. 'Zeki çocuklar avcısı' olarak bilinenin ablaların, çocukların Fethullah Gülen'in kitaplarını okuyup okumadıklarını, videolarını izleyip izlemediklerini tespit etmek için sınav yaptığı ortaya çıktı.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Adana'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ soruşturması kapsamında 30 Haziran Cuma günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce operasyon düzenlendi. Operasyonda FETÖ'nün gizli haberleşme ağı ByLock kullanan ve konuşmaları deşifre edilen, aralarında 9'u ev hanımı kadın olan 26 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 26 kişiden 17'si tutuklanırken, 9 kişiye ise adli kontrol şartı uygulandı.

Tutuklananlar arasında yer alan 5 kadının ilkokul ve ortaokulda okuyan zeki çocukları tespit edip aileleriyle görüşüp örgüt için eğitim aldırdıkları ve evlerde FETÖ'nün kasetlerini dinlettirdikleri belirlendi. Örgütte 'Zeki çocuklar avcısı' olarak nitelenen S.A., N.A., S.B., H.S. ve T.E.U.'nun çeşitli evlere yerleştirdikleri çocukları test etmek için Fethullah Gülen'in kasetinden ve okudukları kitaplardan sınav yaptıkları tespit edildi. Murat KARAMAN Adliyeye sevk edilen 26 kişiden 17'si tutuklanırken, 9 kişiye ise adli kontrol şartı uygulandı.

SABAH

kamu haber, Kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net