MEB'deki flaş gelişmeleri ajanskamu olarak aktarmaya devam ediyoruz.  Yeni gelişme Okul Müdürlerinin Ek Dersleri Arttırılıyor.

Okul Müdürlerinin Ek Dersleri Arttırılacak

Okul Müdürlerinin ek dersleri arasındaki farklar giderilecek.

20 Saat ek ders alan ilkokul müdürü, 20 saat alan  ortaokul müdürü, 27 saat alan Anaokulu müdür, 30 saat alan Meslek lisesi müdürü 25  saat alan İmam Hatip Lisesi müdürü arasındaki farklar kaldırılıyor.

2018-2019 yılalrını kapsayacak olan ve Ağustos ayında başlayacak olan Toplu Sözleşme masasının en önemli konuları arasında Okul müdürlerinin ek ders mağduriyeti olacak.

Öğretmenlerden az ek ders alan ve aldıkları sorumluluklara rağmen herhangi bir kıdem tazminat ya da ek tazminatı olmayan okul müdürlerinin ek dersleri Tatmin edici ölçüde arttırılacak. 

Milli Eğitim Bakanlığının da sıcak baktığı düzenleme Toplu Sözleşme masasının ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. 

Ajanskamu olarka edindiğimiz bilgielre göre Müdürlerin Ek Dersleri arasındaki farklılık tatmin edici oranda arttırılacak şekilde düzenlenecek. 

Toplu Sözleşme Masasında MEB ile Eğitim Bir Sen arasında görüş farkı olmasa da Maliye Bürokratlarıın her toplu sözleşmede olduğu gibi bu konuda da sıkıntı çıkarma ihtinmalleri her ne kadar olsa da yetkilİ sendika Memur Sen ve Eğitim Bir Sen'in bu konuda kesinlikle geri adım atmayacağı biliniyor. 

Müdürlerin Ek Derslerinn artması ardından düzenleme 2018  1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak. 

NOT: MEB'in yapacağı flaş çalışmaların yanı sıra MEB'de yaşanan Fişleme skandalları ve görevden almaları ilerleyen günlerde yazacağız.

AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Bu haber Ajanskamu.net özel haberidir. Aktif link vermeden , veya haberin bir bölümünü ya da bazı bölümlerini değiştirerek dahi olsa alanlar hakkında 7981 sayılı kanun kapsamında yasal takip yapılacaktır. 

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net