CHP’nin Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan afişteki büyük hatalar deşifre olunca, sosyal medyada yeni bir duyuru afişi hazırlanıp paylaşıldı. O afişin de yanlış olduğu eğitimciler tarafından fark edildi.

CHP tarafından organize edilen, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı “Eğitimin üç şartı; Bilimsellik, laiklik ve adalet” çalıştayı afişi sosyal medyada alay konusu oldu. CHP Eğitim Komisyonu Başkanı Gaye Usluer tarafından sosyal medyada paylaşılan afişte yer alan 5 hatayı Eğitim-Bir-Sen üyeleri deşifre edince, afiş yeniden düzenlenerek paylaşıldı.

Gaye Usluer tarafından ikinci kez paylaşılan afişte “Din Eğitimi Genel Müdürlüğü”, “Din Öğrenimi Genel Müdürlüğü” olarak yazıldı. Yazı da kesme işareti de yanlış yerde kullanıldı.

Hatayı ise Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa fark etti. Gaye Usluer’e sosyal medyadan twit atan Kolukısa, “Ha gayret! @GayeUsluer  'din öğrenimi' yazısını  'Din Öğretimi'  yazarsanız bir de kesme işaretini de doğru yere koyarsanız olacak bu ham iş” olacak dedi.

Gaye Usluer bir türlü beceremedi!
Gaye Usluer, daha önce 5 temel hatanın yer aldığı afişi paylaşmış, hatalar deşifre olunca twitini silmek zorunda kalmıştı. Kısa süre sonra hatalarını düzelttirdiğini düşündüğü yeni afişi paylaşırken ise Usluer, “Eğitimin Üç Şartı 'Bilimsellik, Adalet, Laiklik' . ( ilk duyuru ham hali olup, hatalar düzeltilmiştir. Panik yapanlar için..” yazmıştı. Bu paylaşımında da yer alan afiş hatalı çıkınca, Usluer’in “Ham” savunmasına göndermeler başladı.