“Yapılan düzenleme ile devlet kurumunda, ilköğretim, ortaokul ve ilkokul mezunları hizmetli kadrosunda istihdam edilmektedir. Bu yapılan düzenleme ile Gazilere, Vazife malullerine memur unvanı tanınacaktır” diyen Gazioğlu, “Kanun tasarında unutulan konu ise şehit yakınlarına da “hizmetli' unvanlı kadro ve pozisyonlar yerine “memur' unvanlı kadro ve pozisyonlara atanmaların yapılmaması veya gözden kaçması şehit ailelerinin dahil edilmemesi şehit ailelerini derinden üzmektedir” dedi.

 

Gazi Abdullah Gazioğlu açıklamasında;

 

“Bazı vergi kanunları ile kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı Maliye Bakanlığınca Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edildi

 

Maliye Bakanı Ssyın Naci AĞBAL yaptığı basın açıklamasında ‘’Terörle mücadele esnasında yaralanan vazife malulleri ile 15 Temmuz Darbe Kalkışmasının bastırılması esnasında yaralananlardan ilköğretim, ortaokul ve ilkokul mezunları memur unvanlı kadro ve pozisyonlara atanamamaktadır. Yapılan düzenleme ile bu kişilerin “hizmetli' unvanlı kadro ve pozisyonlar yerine “memur' unvanlı kadro ve pozisyonlara atanmaları sağlanmakta’’ olduğunu dile getirdi.

 

Özetle Gazi , Harp ve Vazife Malullere hizmetli' unvanlı kadro ve pozisyonlar yerine “memur' unvanlı kadro ve pozisyonlara atanmaları hedeflenmektedir.

 

Bu yapılan düzenleme yerinde bir adımdır. Çünkü Türk Vatanı ve Milletinin ebedi varlığını ve Devletimizin bölünmez bütünlüğünü mu­hafaza etmek maksadıyla, kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran aziz şehitleri­mize, gazilerimize, harp ve vazife malûllerimize ve bunların dul ve yetimlerine sahip çıkmak, saygılı olmak ve hatıralarını yüceltmek hepimiz için kanuni ve vicdani bir sorumluluktur.

 

Şüheda kanı ile bezenmiş kutsal vatanın tüm sathında her tepesinde bölücü terör örgütüyle yurdumuzun içinde ve dışında nereden bir tehdit var ise çatıştılar sırt sırta, omuz omuza biri şehit diğeri gazi oldu.

 

Sosyal hayata katılması ve toplumda gerekli ilgi ve alakayı görmesi açısından istihdam hakkı getirildi.

 

Devlet kurumunda, ilköğretim, ortaokul ve ilkokul mezunları hizmetli kadrosunda istihdam edilmektedir. Bu yapılan düzenleme ile Gazilere, Vazife malullerine memur unvanı tanınacaktır.

 

Kanun tasarında unutulan konu ise şehit yakınlarına da “hizmetli' unvanlı kadro ve pozisyonlar yerine “memur' unvanlı kadro ve pozisyonlara atanmaların yapılmaması veya gözden kaçması şehit ailelerinin dahil edilmemesi şehit ailelerini derinden üzmektedir.

 

Yüce Türk Milletinin güven ve huzuru için hayatlarım tehlikeye atarak, büyük bir ce­saret ve feragatle görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybeden şehitlerimizin sahip çıkmak boynumuzun borcu değil mi?

 

Şehit yakınları böyle mi sahip çıkılıyor?

 

Şehit eşlerini ve çocuklarını hayatını her daim her aşamasında şehidimizin eksikliğini hissettirmemiz gerekmiyor mu?

 

Sayın Basın mensupları bu soruları kendimize sormalıyız. Biliniz ki şuan burada rahat oturabiliyor gezebiliyor huzur içinde yaşayabiliyorsak birileri bunun bedelini ödüyor. O bedeli de bedeniyle canıyla ödeyen şehitlerimizdir. Milletimiz öksüz kalmasın diye 6 aylık bebesini yetim bırakan şehitlerimizdir.

 

Bizler şehidin hakkında ödeyemeyiz. 20 yaşına kadar büyüttüğü annenin babanın hakkını, 6 aylık babasız kalan evladın hakkını ödeyemeyiz.

 

Yaşadıkları onca sorunun yanında birde bu ayrıştırma bu ikircikli tutum,  çalışma hayatında yeterince sorun yaşayan hak sahiplerini bir kez daha derinden üzecektir.

 

Hâlihazırda yapılan atamalar kamu kurum ve kuruluşlarında  hizmetli kadrosu olması hasebiyle temizlik işlerinde görevlendirilmektedir. Onlar bu işlerde yapmaktan gocunmamaktadır. Lakin  Gaziye bu hak veriliyorsa, onları da bu haktan mahrum bırakmamamız gerektiğini düşünmekteyim.

 

Dönemin Başbakanı şimdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2005 yılında yayınladığı bir genelgede ‘’ Şehit yakınları ve Gaziler onuruna haiz olmayan işlerde çalıştırılamaz ‘’ demişti. Genelge de ayrıma gidilmediği gibi bu kanunda da gidilmemesini istemek en doğal haklarıdır.

 

Türkiye Kamu-Sen olarak Şehit Yakınları ve Gazilerin her daim yanındayız onların özlük ve sosyal hakları verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Onlara ne yapılsa azdır, minvalinde hareket ediyoruz. Bu durumun düzeltileceğini umuyoruz.

 

Türkiye Kamu Sen şehit yakınları ve Gaziler Komisyonu olarak hükümetimize Millet Meclisi’ne teklifimiz şudur;

 

• Şehit yakınlarına da “hizmetli' unvanlı kadro ve pozisyonlar yerine “memur' unvanlı kadro ve pozisyonlara atanmaların yapılması

 

• Şehit yakınları ve gazilerin atandığı tarihten sonra da tahsiline göre yeniden atama sağlanması

 

• Şehit yakınları ve gazilerin işçi-memur fark etmeksizin uygun kadrolara atanmasıdır.

 

Gazi Abdullah Gazioğlu

Türkiye Kamu-Sen Şehit Yakınları ve Gaziler Komisyonu Başkanı