“Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı”nın ikincisi için Ankara’ya gelen 23 ülke ve 25 farklı konfederasyondan 25 dış ilişkiler komisyon üyeleri, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile tanışma programında bir araya geldi. Programda, katılımcılara hitap eden Yalçın, “Biz gelir dağılımında adaleti sağlarsak dünyadaki çoğu trajediler ortadan kalkacaktır. Dünyanın mutluluğu aslında bizim mücadelemizden geçiyor” dedi.

 

Memur-Sen ve TODAİE öncülüğünde geçtiğimiz hafta başlayan, “Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı”nın ikincisi için tanışma programı düzenlendi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Günay Kaya ve Mehmet Emin Esen ile TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan’ın da katıldığı program, 23 ülke ve 25 farklı konfederasyondan 25 dış ilişkiler komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Burada katılımcılara hitap eden Yalçın, alın terinin renginin her coğrafyada aynı olduğuna dikkat çekerek, emeğin önemine vurgu yaptı. Yalçın, bu eğitimle amaçladıklarının tecrübe alışverişinin sağlanması ve iyiliklerin çoğaltılabilmesi olduğunu belirtti. Dünya’da gelir dağılımının adil olması için çalıştıklarının altını çizen Yalçın, “Biz gelir dağılımında adaleti sağlarsak dünyadaki çoğu trajediler ortadan kalkacaktır. Dünyanın mutluluğu aslında bizim mücadelemizden geçiyor” ifadelerini kullandı.

Yalçın konuşmasının sonunda TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan’a teşekkür etti. TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan ise yaptığı konuşmada tüm katılımcılara “hoş geldiniz” dedi. Sendikal birikimlerin ve sivil toplum alanındaki paylaşımların önemine dikkat çeken Aslan, “Bir ay boyunca burada gerçekleştireceğimiz eğitimlerle birbirimizle çok daha iyi tanışacağız. Bilgi ve birikimlerimizi paylaşmaktan daima memnuniyet duyduk” diye konuştu.