İşte  o rapordan bölümler;

“Cemaat bireylerinin büyük çoğunluğunun gözünde Fetullah Gülen mehdi yani son kurtarıcıdır.

Yanlış yapacağını tahmin etmezler, çünkü duyumları öte taraftan almaktadır.

Fetullah Gülen cemaate insan ötesi bir yaratık olarak tanıtılır.

İnsan ötesi bir yaratığın her dediğine inanırsınız.

Çünkü siz kirlisiniz, günaha batmışsınız, lider sizin çok üstünüzde, sizin ulaşamayacağınız bir noktada size ötelerden haber getiren bir insandır.

Cemaati ayakta tutan üstte itaat, üstün dediklerini sorgulamadan yapmaktadır.

Cemaat üyeleri arasında duygusal birliktelik hissi cemaati yapıştıran bir yapışkan gibidir. Cemaatin birlikteliği ve devamı için lider önemlidir.

Fetullahçıların son gayesi Türkiye liderliğinde cemaat öğretilerine dayalı ve Tanrının sözünü içtimai hayata egemen olmasıdır.

Şifre, iman, hayat ve iktidardır. Altın nesil iktidarı sağlayacaktır.

Cemaatin tüm çabası Türkiye'deki siyasal ve ekonomik güç dengesinde söz sahibi olmak ve ranta ortaklıktır.

Bu amaçlarını gizleyen cemaat eğitim hamlesi başlattığını ve insan yetiştirmeye hizmet ettiğini, topluma algılatmaya çalışmaktadır.

Cemaat tek tip insan yetiştirme gayretindedir. Hedef kitle ortaokulun son sınıfında ve lisedeki öğrencilerdir.

Çocuğun aile ve kişisel durumuna göre önce bir ağabey gibi davranılır. Derslere yardımcı olup, geleceğe ait planlarda yol gösterilir. Kişi yeterli kıvama geldiğinde cemaatin öğretisi verilir.

Muhatap genç evinde ne kadar sorunlu ise başarı oranı o kadar yüksektir.

Cemaatin ana hedefi büyümedir. Büyüme okuyan gençler, esnaf ve iş adamları üzerinden yürütülmektedir.

Gençler cemaatin insan kaynağını esnaflar lojistik ve para kaynağını oluşturur.

Cemaatin Anadolu insanı ve toplanan yardımlar, himmet ekonomik kaynağını oluşturur.

Cemaate dışarıdan katkı yoktur. Cemaatin ilk el attığı grup öğretmenlik mesleğidir.

Harp okullarına, askeri liselere sokulacak çocuklar gizlilik içerisinde eğitilir, Bunlar çok daha kritik özel evlere gönderilir.

Fetullah Gülen'e göre askeriye, mülkiye, hukuk ve eğitim teşkilatlanması gerekli ilk kurumlardır. Üniversiteye hazırlık dershaneleri büyük insan kaynağı ve para desteğini sağlamak için kullanılmaktadır.

Yatılı okulda okuyan öğrencileri etkileme, ilişkiye girme ve kazanma daha kolaydır. Cemaatin kadrolarında bu işi para için değil, inandıkları için yapan bir sürü insan vardır.

Lise çağındaki çocuğun gördüğü ilgi, sıcak ev yemekleri, cemaate eleman toplamak için yeterli olmaktadır. Cemiyet toplum olmak için cemaat Türk toplumunun evrimleşmesini hedef almıştır. Bu nedenle cemaate ait yerlerde yetişen insanlar diğer insanların ne düşündüğünü, onların nasıl bir Türkiye istediklerini pek bilmezler.

Cemaate göre omuzlarında Allah tarafından verilmiş büyük bir görev vardır. Bu görev Allah'a hizmettir. Cemaatin bireylerine cemaat dışında bir hayatın cehennem olduğu fikri sürekli empoze edilir.

Cemaatten çıkanın da bir daha iflah olmayacağı, cehenneme sürüleceği, lideri ve cemaat üyeleri tarafından bildirilir.

Cemaatte muazzam bir hiyerarşik yapı vardır. Türkiye'de yalnızca devlet teşkilatı onlar kadar örgütlüdür. Cemaat mensuplarını talebe, arkadaş ve sempatizan olarak ayırır. Sempatizan grubu herhangi bir halk reaksiyonunda önemli bir rol oynayacaktır.

Her dershane ve ev bir bölgeye bağlıdır. Bölge imamları tarafından idare edilir. Adam kazanmak, kazanılan insanlara cemaat öğretisini empoze etmek, evlerde ve dershanelerdeki ilk amaçtır.

Evde kalanların cemaat öğretisi üzerine kendilerini devamlı yetiştirmeleri gerekir. Cemaatin askeriye, mülkiye, hukuk, eğitim teşkilatlanması yanında polis örgütünde teşkilatlanması vizyonudur.

Her fırsatı değerlendiren cemaat, Türkiye'den yurtdışına gönderilen öğrencilere el atıp örgütüne kazandırmıştır. Akademik kadrolaşmada yurtdışına giden öğrencileri kazanması önemli bir paya sahiptir.

Cemaatin esnaf kanadı büyümede önemli etkendir. Para toplama işine himmet adı verilir. Cemaatin geleceği hakkında Fetullah Gülen ve üst düzey cemaat elemanlarının niyet ve beyanatları hiçbir yerde bulunmaz.

Fetullah Gülen'in cemaate yansıtılan insanüstü görüntüsü, mehdi pozisyonu cemaatin geleceğinde önemli bir yere sahiptir. Devletin istihbarat örgütlerine eleman sokmaya çalışan cemaat, sivil kesimde ayrıca örgütlenmiştir.

Siyasette sahip oldukları oy potansiyeli, siyasi ve finansal potansiyel güç nedeniyle himaye görmektedir. Örgütlenmenin diğer dini cemaatlerde daha akıllı olduğu, kritik güce ulaşana kadar hoşgörü maskesi takındığı kamuoyunda uzun süre tartışılmıştır.

Örgütün maddi gücü, üyelerin çıkarı örgütü ayakta tutmaya yetmektedir. Cemaat istihbarat konusunda devlet kurumlarından ileridedir. Devletin ne yapacağını bilmelerine rağmen devlet örgütün bir sonraki adımını bilememektedir.”

Hüseyin ADALAN / Yenisöz Gazetesi

Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net