Spor Toto Süper Lig'de 13'üncü haftanın açılış karşılaşmasında Galatasaray ile Atiker Konyaspor 1-1 berabere kaldı. Sarı kırmızılı takımın golünü 69'uncu dakikada Uğur Demirok kendi kalesine atarken, Atiker Konyaspor'un golü 90'ıncı dakikada penaltıdan Skubic ile geldi..

Ahmet Çakar, karşılaşmayı ve hakem Hüseyin Göçek'in verdiği tartışmalı penaltı kararını değerlendirdi..

Maça baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Galatasaray kazanmayı hak etmedi.Konyaspor'un yakaladığı pozisyonlar ve direkten dönen topu düşündüğümüzde galibiyeti kaçıran taraf Konyaspor'du diyecektik ki Galatasaray pekala maçı son dakikaya kadar taşımıştı.Koskoca Galatasaray, maç boyu attığı gol de dahil olmak üzere tek pozisyon yakalamadı..

İlk yarıda oyunun kontrolü Galatasaray'da ama pozisyon üstünlüğü yine Konyaspor'daydı. Gerek Onyekuru gerekse Eren, rakip stoperler arasına sıkıştı kaldılar. Galatasaray sıfıra inemedi, biraz olsun sağ kanattan Feghouli ve Mariano'yla bir şeyler yapmaya çalıştı. Hepsi bu kadar....

İkinci yarı tüm kontrol Konyaspor'a geçti. Galatasaray çıkamadı. Pas kalitesi düştü. İşte bu dakikalarda Galatasaray'ın golü geldi. Sağdan yapılan ortada Konyasporlu Uğur'un sırtına çarpan top gol oldu. Tamamiyle şanssızlık... Topu kafayla uzaklaştırmaya çalışan Konya stoperi, arkası dönükken sırtına çarpıp gol olan da yine Konya stoperi..

KAYNAK:TAKVİM