Göreve İadelerle İlgili Flaş Gelişme

Tek bir kriterden açığa alınanlar ve ihraç edilenler diğer kriterleri taşımıyorlarsa ve Bylock'a bulaşmamışlarsa göreve iade edilecek.

Aktif Sen'e Üye Girçiş çıkmış ya da hatır için 3-5 aylık üye olanlar iade edilecek

Kısa süreli Aktif Eğitim-Sen üyesi olan ve FETÖ ile herhangi bir bağı olmadığı halde meslekten ihraç edilenler görevlerine iade edilecek. Ancak 15 Temmuz darbe girişimine kadar ilgili sendikada üye olmaya devam edenlerin göreve iadesi gerçekleşmeyecek.

Sendikanın kuruluşu, lağvedilmesi, tekrar kurulması süreçlerinde sendikaya üyelikleri devam eden ve son ana kadar Aktif Eğitim-Sen’de kalan öğretmen ve yöneticilerin ihraçlarında değişiklik olmayacak. Sendikaya 3 ay 5 ay gibi kısa süreli üyeliği bulunan ve meslekten ihraç kriterlerinden diğerlerinden herhangi birini de sağlamayan kamu personelleri göreve iade edilecek.

Bank Asya Mağdurları da İnceleniyor

Bank Asya’dan kredi çeken, fatura yatıran, kira yatıran bunların dışında Bank Asya ile bağı bulunmayan ve diğer ihraç kriterleri ile bağı olmayan MEB ve kamu personelleri de görevlerine iade edilecek.

Ancak Bank Asya’ya yüklü miktarda para yatıran, Bankanın devredilmemesi için evini, arabasını satıp bankaya para yatıranlar ise meslekten ihraç edilecek, ihraç edilenler ise göreve iade edilmeyecek.

Öğretmenler için sitesinin haberine göre  Meslekten ihraç edilenler arasında tek kriterden dolayı atılanların göreve iadeleri inceleme ve soruşturma işlemlerinin tamamlanması ile kısım kısım gerçekleştirilecek .

Göreve iadeler önümüzdeki günlerde yayımlanacak yeni görevden alma ve göreve iadelerin de yer aldığı yeni KHK’ler ile yapılacak. İlk çıkacak Kanun Hükmünde Kararname ile çok sayıda öğretmen ve kamu çalışanının göreve iadesinin gerçekleşmesi bekleniyor. 

 

Ajans Kamu/www.ajanskamu.net

 

Editör Hakkında
Yorumlar
  • 19°C
  • 32,52 %-0.09
  • 34,79 %-0.22
  • 2.420,18 %-0.41
  • 9.747 %1.06
  • 66.000 %-0.55
  • 3.263 %2.74