Mesleğin şeref ve haysiyetine yakışmayan davranışta bulunarak bin güne yakın aldığı raporlarla görevli olduğu okula gitmeyen Başak Demirtaş’ın usulsüz rapor aldığı tespit edildi. Sağlık Bakanlığı’nın okul günlerinde eşiyle birlikte seçim çalışmaları, esnaf ziyaretleri gibi birçok etkinliklerde boy gösteren Başak Demirtaş’a “ağır hasta” raporu yazan 13 doktora dava açması ve ayrı ayrı kademe durdurma cezası vermesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın aylardır uzayan süreci nasıl sonlandıracağı merak konusu oldu.

GÖZLER BAKAN YILMAZ’DA

Türkiye’de sağlık alanında devrim niteliğinde hizmetlerde bulunan Recep Akdağ önderliğindeki Sağlık Bakanlığı’nın söz konusu doktorlarla ilgili harekete geçmesinin ardından gözler Milli Savunma Bakanlığı’nda eşsiz reformlara imza atan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a çevrildi. Bakan İsmet Yılmaz’ın, aylardır uzayan soruşturmayla ilgili acil adım atması bekleniyor. Zira doktorlara verilen ceza aynı zamanda Demirtaş’ın 774 gün boyunca işe gitmemesinin gerekçesini de sıfırlamış oluyor. 2 yıldan fazla bir süre devletten haksız yere maaş alan Demirtaş’la ilgili nasıl bir işlem yapılacağı merak ediliyor.

OKULDAN KAÇTI, EŞİNE KOŞTU

Gazetemiz Akit, dürüstlükten dem vurmayı her fırsatta dillendiren HDP’li Selahattin Demirtaş’ın öğretmen eşinin eğitim-öğretim döneminde 3 bin 50 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı’na tırmanarak dağ yürüyüşü yaptığını, 3 bin kilometreyi aşkın yol kat ederek İtalya’nın başkenti Roma’ya da turistik bir gezide bulunduğunu, son olarak ise Başak Demirtaş’ın eşiyle birlikte İstanbul Büyükada’da bisiklet turu yaptığını ortaya çıkarmıştı. Başak Demirtaş’ın 13 farklı doktordan ‘ülser’ ve ‘diz ağrısı’ gibi çeşitli bahanelerle uzun süreli rapor almasının da ifşa olmasının ardından Akit, Sağlık Bakanlığı’nın terör örgütü PKK destekçisi Op. Dr. Vahhac Alp başta olmak üzere 12 doktora hem dava açtığını hem de kademe durdurma cezası verdiğini, “Vahhac’a ihraç yolu gözüktü”, “Demirtaş’ın doktorlarına uyduruk rapor cezası” başlıklarıyla sürmanşetten duyurmuştu.

MUHAMMED UZUN

Yeni AKİT Gazetesi

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net