Grup Anka adına yazılı basın açıklaması yapan Mehmet Ali Er, 'Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak Siyonizm’in maşası Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs işgalci İsrail tarafından başkent ilan edilmiştir. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'da Hakkın daveti ezan susturulmaya çalışılırken; avluda savunmasız insanlar şehit ediliyor ve adeta kutsallarımız Müslümanlara mezar oluyor. Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan güçlünün haklı olduğu bir Uluslararası Hukuk Sisteminin ve onun ikiyüzlü kullanışlı araçlarını ve alınan bu saçma sapan kararı Grup Anka olarak ret ediyoruz” diye kaydetti.

TÜM DÜNYAYA HATIRLATMAK İSTERİZ

Grubun Sözcüsü Mehmet Ali Er, Bosna'da, Arakan ‘da yaşanan kıyımlar gözümüzün önünde iken terör ve İslam dininin aynı cümlede zikredilmesinin vahşi ve saldırgan bir medeniyetin kullandığı bir algı aracı olduğunu ifade ederek, emperyalist güçlerin yeni bir küresel sömürge düzeni kurmak amacıyla dünyayı çıkmaz bir yola sürüklemekte olduklarını belirtti. Ayrıca Mehmet Ali  Er, Tüm dünyaya hatırlatmak isteriz ki, Türkiye tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecek; okyanus ötesinden iftira, tiyatrolu operasyonlar ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı göz etmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir. Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören; kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz' diye açıkladı.

KUDÜS BİZİM ŞEREFİMİZ VE ONURUMUZDUR

Grup Anka sözcüsü Mehmet Ali Er “Hz. Ömerlerin ,Selahattin Eyyubilerin, Yavuz Sultan Selim ve Abdülhamid Hanların Tükendiğini ve zulmün payidar olacağını sananlar er veya güç ne kadar yanıldıklarını anlayacaklardır. Mescidi haram ve mescidi nebeviden farklı değildir. KUDÜS Bize Peygamberimiz Hz.Muhammedin, Hz İbrahimin, Hz.Davutun, Hz.Süleymanın ve Hz. İsanın emanetidir. İslam Dünyası Kırmızı çizgisinin çiğnendiği bu oldu bitti karşısında asla sessiz kalmayacaktır.  ABD ve İsrail'in 'kanlı ortaklığı' ve işgal planları devam etmektedir. 'Kudüs'le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf ABD'yi de İsrail'i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır. Kadim bir İslam şehri ve Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak nitelendirmenin ABD’nin bu coğrafyadaki tüm varlığının ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır. Buradan tüm inananlara seslenmek istiyoruz, aramızda ki ayrılık ve tefrikayı bir kenara bırakarak, birbirimizle çekişmeye son verip birlik ve beraberlik için ve bunun tesisi için mücadele etmeliyiz. Şu anda en büyük sorunumuz aramızda ki kardeşliği sağlayamamaktır, bu nedenle hepimiz vahdet için, birleşmek için çabalamalıyız. Bu anlamda Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir. Kudüs tüm İslam dünyasının ‘’BAŞKENTİDİR’’. Kudüs, Müslümanlarındır ve ebediyen Müslümanların kalacaktır. Grup Anka olarak ABD’yi İsraill’i ve yandaşlarını nefret ve şiddetle kınıyoruz ve diyoruz ki zafer inananlarındır” ifadelerini kullandı.