Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sorunları çözmenin, bariyerleri aşmanın, kazanım elde etmenin yolunun örgütlenmeden geçtiğine dikkat çekerek, “Örgütlü yapımızla birçok sorunun çözümünü sağladık, yasakları tarih yaptık, onlarca kazanım elde ettik. Güçlü bir örgütlenmeyle üstesinden gelemeyeceğimiz sorun, aşamayacağımız engel yoktur. Güçlü bir teşkilat, aynı zamanda güvenli yarınların da teminatıdır” dedi.

Diyarbakır 1 No’lu Şube’nin düzenlediği işyeri temsilcileri toplantısında konuşan Ali Yalçın, elde ettikleri kazanımların örgütlü mücadelelerinin eseri olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “Tarihi kazanımlarla taçlandırarak ulaştığımız bugünkü nokta, inanç, duygu ve gönül birliğiyle, birlikte yürüttüğümüz kararlı mücadelenin sonucudur. Ter akıtarak, hak ederek, birbirimize tutunarak geldiğimiz bu noktayı asla yeterli görmüyoruz. Manipülatörlere kulak asmadan, önümüze çıkan, çıkarılan engellere takılmadan işimize yoğunlaşacak; mevcut sorunlara çözüm bulmaya, yeni kazanımlara imza atmaya, mazlum ve mağdurların sesi olmaya devam edeceğiz.”

 

Mevcut kazanımlara yenilerini eklemek için çalışıyoruz

25 yıldır, eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak, mali, sosyal ve özlük haklarını geliştirmek, özgürlük alanlarını genişletmek için ter akıttıklarını kaydeden Yalçın, “Bunun yanı sıra, millî iradenin yanında yer alıyor, vesayetin izlerinin silinmesi için mücadele veriyoruz. Kadın kamu görevlilerinin başörtülü olarak görev yapması, katsayı zulmünün son bulması, Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Temel Dini Bilgiler derslerinin okullarda okutulması, Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması, öğretmenlere nöbet ücreti verilmesi, doçentlik jürisinde görev alanlara ücret verilmesi, geliştirme ödeneğinin hayata geçirilerek süresinin uzatılması, 4/C’lilerin 12 ay istihdam edilmesi, ek ödemeden yararlanması, sınav ücretlerinin iki üç kat artması, emekli maaşına ve ikramiyesine özel artış yapılması, taban aylığa mahsus zam alınması, cuma namazı ve hac izninin kamu personel mevzuatına dahil edilmesi, helal gıda sertifikasının kamu kurumlarında gündeme gelmesi, öğretmenlerin özel hizmet tazminatının artırılması başta olmak üzere, onlarca kazanımın altında emeğimiz, imzamız; atılan doğru adımlarda katkımız, yasakların kaldırılmasında emeğimiz, sorunların çözümünde alın terimiz, haksızlıkların giderilmesinde mücadelemiz var” şeklinde konuştu.

Ali Yalçın, sendikal örgütlenme güçlendikçe, sorunların çözümünün daha da kolaylaşacağının altını çizerek, “Geldiğimiz yerle, yaptıklarımızla, kazandırdıklarımızla yetinmeyecek, 450 bini aşkın üyemize yenilerini eklemek için, işyeri temsilcilerimiz, ilçe ve şube yönetimlerimizle birlikte gece gündüz demeden, gitmediğimiz yer, elini sıkmadığımız eğitim çalışanı kalmayıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Memiş: Ailemizi daha da büyütmek için elimizden geleni yapacağız

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Yunus Memiş de bir konuşma yaparak, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Büyük ve güçlü bir aile olduklarını belirten Memiş, Eğitim-Bir-Sen ailesini daha da büyütmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.