İşçiler Memnun Olmadı


Taşeron işçiler herzaman eziliyor, Türkiye genelinde kamu kurumları bünyesinde çalışan 1 milyona yakın taşeron işçi kadroya geçirilmişti. Ancak kadroya geçirilen taşeron işçiler ile diğer kadrolu işçiler arasında özlük hakları açısından eşitsizlikler meydana geldi. Aynı statüde yer almalarına rağmen meydana gelen bu farklılık karşısında işçiler memnun olmadı ve taleplerini ilettiler. 

Bu konuyu dikkate alan Hak-İş Sendikası ise taşeron işçiler için yeni bir çalışma yapmaya karar verdi. Bu konuda konuşma yapan Mahmut Arslan ise kadrolu işçilerin sahip olduğu hangi haklar var ise her birisinin taşeron işçilere de tanınması için mücadele edeceklerini ifade ettiler. 

Özellikle belediye bünyesinde taşeron işçi olarak çalışırken daha sonra kadroya alınan işçilerin mağduriyet yaşadıkları ifade edilmektedir. Bu işçilerin kadrolularla değil kadroya alınan taşeron işçiler ile bile aynı haklara sahip olmadıkları ifade edilmektedir. Örneğin bu kimeler 52 günlük ek tediye imkânlarından faydalanamamaktadır. Bunun yanı sıra banka promosyonları da ödenmemektedir. Tüm bunlardan önemlisi belediye şirketleri bünyesinde istihdam edilmektedirler. Her ne kadar artık taşeron işçi olmasalar da haklarında çok da iyileştirme yaşanmadığını belediye işçileri de her daim dile getirmektedir.