Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK tarafından  Liseler Arası Bilim Araştırma Projeleri Yarışmasına “ Sağlıklı Bireylerde Problem Çözme Kabiliyetinin Sayısal Elektroensafalografi (Quantittive EEG-QEEG) Parametreleri İlişkisinin Araştırılması” projesi ile katıldı.

Projenin 3 aylık çalışma sürecinde 100 den fazla kişi üzerinde deney yapılması gerekliydi. İlk önce İnsan üzerindeki bu araştırma için Marmara Üniversitesi Etik kurulundan onay alındı ve ardından proje başvurusu yapıldı. Proje TÜBİTAK tarafından sergilenecek 100 proje arasına girdi.  İstanbul Anadolu yakasında sergiye katılan 2. Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Tuzla’da tek imam Hatip lisesi ve devlet okulu olan Halil Türkkan Kız AİHL bu başarısı ile göz doldurdu.

Proje ekibini başında yer alan Fizik öğretmeni Dudu ÖZSOY “ Öğrencilerimizle birlikte ayalardır bu projeye çalışıyoruz ve geldiğimiz nokta oldukça bizi mutlu etti. Projemizi Jüriye karşı da savunduktan sonra Türkiye finaline seçilmeyi bekliyoruz. Katkılarından dolayı başta okul müdürümüze ve okul idaremize teşekkür ediyorum” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Musa KURT ise “ Tuzla Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak büyük bir başarıya imza attık.  İlk 100 proje arasına girip Özel okullarla rekabet ettiğimiz bir ortamda İstanbul’da 2. nci İmama Hatip Lisesi olmanın yanında Tuzlada Tek Dvlet okulu ve İmama Hatip Lisesi olmanın gururunu yaşıyoruz . Aylardır özveri ile çalışan öğretmen ve öğrencilerimi yürekten kutluyorum.”  Dedi.

TÜBİTAK’ın Proje kataloğuna da gören proje herkesin dikkatini çekiyor. TRT Haber ekibi tarafından da haberleştirilen Proje ziyaretçilerin de büyük ilgisini çekiyor.

TÜBİTAK’ın düzenlediği bu prestijli yarışmanın Sergisi ise Gebze Teknik Üniversitesi Kampüsünde yapılıyor. Projeler 4 gün boyunca sergilenecek. 15 Mart Perşembe günü Jüri tarafındna Türkşy Finaline kalan okullar açıklanacak.