Halil Türkkanda Bayrak Değişimi

Tuzlanın en büyük Anadolu İmam-Hatip Lisesinde Bayrak değişimi yaşandı.

Tuzla Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürlüğüne atanan Musa KURT, Müdür vekili Hatice ATİK’ten görevi devralarak yeni görevine başladı.

Tuzla Mahir İz Anadolu İmam Hatip lisesinde kurucu müdür yardımcısı olarak göreve başlayan ve bu görevi 3 yıldır sürdüren, başarılı çalışmaları ile göz dolduran Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesinin başarılı müdür yardımcısı Musa KURT Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine müdür olarak atandı.

Kuruluşundan itibaren her geçen gün yükselen başarı grafiği ile dikkatleri Çeken Mahir İz Anadolu İmam Hatip lisesinin bugünlere gelmesinde ve en son Fen ve Sosyal Bilimler Programlı okul payesini almasında büyük bir payı ve emeği olan başarılı müdür yardımcısı Musa KURT Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip lisesi görevini Müdür vekili Hatice ATİK’ten devraldı.

Devir teslim töreninde Eğitim Bir Sen Tuzla Yönetimi, 4 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Gökay YILMAZ, Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Arslan ve Yardımcısı Ali ATICI ve birçok öğretmen hazır bulundu.

Görevi devralana Musa KURT göreve başlama mesajı yayınladı.

Musa KURT’un göreve başlama mesajı:

''Sanat usta ister; usta ise emek ve sabır. Emek olmadan, sabırla yoğrulmadan, bir ustaya varmadan eser olmaz. Olmaya çalışmak; yüreğine od düşmek, zora talip olmak, hiç bitmeyecek yollara koyulmaktır. Yolları kısaltacak olan ise sadece ‘usta’dır. Usta ise sizler yani öğretmenlerimiz. Öğrencilerimiz yetenekli de olsa ustasız olanı, dümensiz gemiye benzer; ne rotası bellidir, ne de kaptanı. Gün olur kayalıklara yelken açar, gün olur limanını şaşar. Her arzusunu kısa yoldan yerine getirmeye alışmış zihinler, tükettikçe tükendiklerinden habersiz olurlar. Yetenek, emek ve sabırla harmanlanıp ustaların ellerinde yoğrulmalı, işin içine adap ve erkan katılınca, ardından da tüm ustalar aşılır. Sözün kısası zeka, yetenek ve  yürek  usta ister, usta ise tâlip;  zora, sabra, emeğe, çileye ve ardından rahmet…

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım; Kıymetli velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerim;

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı yönetici görevlendirmeleri kapsamında 14 Eylül 2017 tarihinde görevlendirildiğim Tuzla Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne 20 Eylül 2017 tarihi itibariyle başlamış bulunuyorum.

1991 yılında şube olarak kurulup, 1995 de müstakil bir okul olup 1999 yılında şu anki adını alan böyle köklü bir geçmişe sahip bir okulda, değerli milletimizin kıymetli evlatlarına hizmet edecek olmanın büyük bir onur olduğunu ve büyük bir sorumluluk gerektirdiğini öncelikle belirtmek isterim.

 “Hayal gücünün görebildikleri asla yok edilemez” diyerek önce hayal ettiğimiz herşeyi somut hedefler haline getirip, köklü geçmişten güçlü geleceğe anlayışıyla, kısa orta ve uzun vadeli hedeflerimizi belirleyeceğiz.

Hedeflerimize ulaşabilmek için var gücümüzle, ekip ruhuyla, kimseyi ötekileştirmeden, tüm meslektaşlarımızın sürecin içinde olacağı; etkin, dinamik, heyecanlı, motive olmuş ve kararlı bir duruşla bir takım halinde çalışacağız.

Türk Milli Eğitim Sisteminin ve İmam Hatiplerin varoluş amaçlarını gerçekleştirmek, öğrenci başarısını artırmak için mesai mefhumu gözetmeksizin, belli bir tempoyla samimi bir şekilde çalışacağız.

Yönetim anlayışımız adil, şeffaf ve samimiyete dayalı olacak. Kararlarımızı alma süreçlerinde tüm arkadaşlarımızın ve paydaşlarımızın fikirlerine başvurma gayretinde hep olacağız.

Köklü bir geçmişi olan okulumuzda var olan ve devam eden proje ve çalışmaların daha verimli olmasını sağlayıp, başlanmış ve yürütülmekte olan veya planlanmış çalışmaların takibini titizlikle yapmaya devam edeceğim.

Okulumuza daha iyi hizmet sunmayı amaçlayan yeni projeleri de inşallah en kısa sürede planlayıp hayata geçireceğiz.

Yarınlarımızın emaneti olan çocuklarımız, geçmişte yaşadığımız hainliklerin bir daha yaşanmaması için elimizdeki yegâne güçtür. Bu nedenle çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Bu nedenle 15 Temmuz'da halkımızda oluşan milli şuur bizlere ilham vermiştir. Her bir çocuğumuz bu şuurla titizlikle yetiştirilerek; ayrılıkçı güçlerin ve terör örgütlerinin geçmişte oynamak istedikleri oyunların tekrarına asla müsaade edilmeyecektir.

İmam Hatip ruhuyla yoğrulup, Kuran ahlakıyla ahlâklanıp, Peygamber Efendimizi(s.a.v)örnek alarak, milletimizin görmek istediği imanlı, ahlaklı bir Müslüman genç olarak yetiştiğinizi görmek bizler için büyük bir mutluluk kaynağı olacaktır.

Çıktığımız bu yolda “Niyet hayr akıbet hayr” olur inşallah diyerek, velilerimizin işbirliği ve desteğiyle Okulumuzu öğrencilerimizin yuvası haline getireceğiz.

Kıymetli Öğrencilerimiz;

Milletimizin, İslam ümmetinin sizden beklentilerini karşılayabilmeniz için çok çalışmanız gerektiğini, yürekten çalıştıktan sonra başarılamayacak hiç bir şeyin olmadığının bilmenizi isterim. İbadet aşkıyla insanlık için büyük hizmetler yapacağınıza inancım tamdır.

Bu düşüncelerle ve iyi dileklerle 2017-2018 eğitim-öğretim yılının milletimize, fedakârca çalışan eğitim kadromuza ve sevgili öğrencilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Tüm idarecilerimize  öğretmenlerimize, personelimize, velilerimize ve öğrencilerimize en içten saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.

Tuzla Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürlüğüne atanan Musa KURT’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.