Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, halka rağmen halk için anlayışının geride kaldığını ifade ederek, “Ötekileştirmeler, milletin iradesini devletleştirmeler, bürokratik vesayet, askeri vesayet, her on yılda bir millete, demokrasiye ve sivil siyasete balans ayarı çeken darbeler tarihi oluşturuldu. 1960 darbesi ve ürünü olan 61 Anayasası’yla millet ve egemenlik arasındaki mesafe daha da açıldı. 80 darbesiyle, kutsal ve egemen devlet profili daha da güçlendirilip vesayet kurumsallaştırıldı. Bu anlayışı en son 15 Temmuz’da gördük. Millî iradeye, demokrasiye, haklarımıza sahip çıkmak için ‘evet’ demeliyiz” dedi.

Atilla Olçum, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ile birlikte Çorlu ve Çerkezköy’de düzenlenen “Memur Sen’e Davet, Tercih Evet” buluşmalarına katıldı.

 

Var gücümüzle çalışmalıyız

Halka rağmen halk için anlayışının geride kaldığını belirten Olçum, “Milletimizin özgürlüklerini genişletmeye, ülkemizin vizyonunu, ekonomisini, etki alanını büyütmeye dair bütün süreçlerin paydaşı olduk, öncülüğünü yaptık. Bu anlayışla, milleti ve iradesini hedef alan süreçlerin bertaraf edilmesinde de, milletin iradesine tabi demokratik hukuk devletinin inşasında da milletimizle birlikte yol aldık. Çünkü emek ve ekmek mücadelemizi, ancak milletimizi, medeniyetimizi, değerlerimizi, insan onurunu, demokrasiyi ve özgürlükleri önceleyerek inşa edeceğimizin farkındayız. İnsanlığı, zalimlerden, zulümden kurtarma hedefimiz var. Daha özgür, daha adil, daha huzurlu, daha müreffeh ve daha insancıl bir dünya hayalimiz var. Bunları gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ anlayışı içerisinde sendikacılık yaptıklarını kaydeden Olçum, şunları söyledi: “Sendikacılığımızın ve sendikal mücadelemizin merkezinde insan, referans noktasında ise medeniyet değerlerimiz yer alıyor. Konfederasyonumuz ve sendikalarımız, emek ve ekmek mücadelesi verenlerce hak arama mevkisi, mazlumlarca merhamet mevzisi, mağdurlar tarafından hakkı gözeten adalet terazisi, özgürlük sevdalılarınca yasakların defedicisi olarak görülüyor. Bu konu ve alanlarla ilgili başarılarımızla yetinmedik, yetinmeyeceğiz.”

 

Esen: Kazanan Türkiye olacak

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumda “evet” diyeceklerini dile getirerek, 81 ilde çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

“Evet, hem sahada hem nöbetteyiz” diyen Esen, “Vesayetin feshine ve demokratik hukuk devletinin güçlendirmesine ‘evet’ diyoruz. Güçlü bir ‘evet’ ile kazanan Türkiye, kaybeden şer odakları olacak” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Ferruh Topuz ise, 8 bin üyeleri bulunduğunu belirterek, “Tekirdağ’ın en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Memur-Sen’in 1 milyon 111 bin 111 üye hedefi için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.