Ajanskamu Net- Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş'ın tüm taşınmazlarına el konuldu. Eski ortağının dava ettiği Baş'ın yurt dışına çıkışı da yasaklandı.
 

BTP genel başkanı Haydar Baş'ın 'Yağmaya azmettirme' suçundan, 10 yıla kadar hapisi istendi. Mahkeme, dava kapsamında Haydar Baş'ın 3 milyon liralık malvarlığı üzerine tedbir koydu. Haydar Baş'ın yurt dışına çıkışı da yasaklandı.

'NİTELİKLİ YAĞMA VE AÇIĞA ATILAN İMZANIN KÖTÜYE KULLANILMASI'

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2014 yılında başvuran Meral Eraslan, Haydar Baş'a eşi ile olan ticari ilişkisinden doğan zarar nedeniyle zorla çok sayıda boş senedi imzalayarak verdiklerini, adlarına kayıtlı gayrimenkullerin de ellerinden alındığını iddia etti. 2015 yılında savcılık tarafından fadesi alınan Dr. Mustafa Eraslan, eşinin iddialarını doğrulayıp iki kişinin saldırısına uğrayarak ayağının kırıldığını ifade etti. 2014 yılında başlayan soruşturma 2016 yılında davaya dönüştü. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Haydar Baş, Lütfullah Önder ve Mustafa Eraslan'ı darp ettiği iddia edilen Maşallah Tarhan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında, 'Nitelikli yağma' ve 'Açığa atılan imzanın kötüye kullanılması' suçlarından dava açıldı.