4 Aralık'ta yayınlanan 696 KHK ile kamuda çalışan taşeron personellere 4d kadrosu verilmişti.Bu yasa kapsamında taşeron olarak çalışan personeller sürekli işçi statüsünde kamuda istihdam edilerek taşeron sisteme bu tarih itibarı ile son verildi.

HBYS Çalışanları kadro verilmedi bari iş garantisi verin. Kurum amirleri ve Başhekimleri bizleri kadromuz ve iş güvencemiz yok diye hor görmeye başladı. Böyle çifte stadart olmaz. Sendikalıyız ama hiç bir haktan faydalanamıyoruz. Tediye alamıyoruz. Hakkımızı istiyoruz... Fazla birşey istemiyoruz.

Ancak bu tarihten bu yana HBYS çalışanları Türkiyede bulunan bütün illerdeki Millet vekilleri,Baknalar ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'a kadar ulaşarak mağduriyetlerini bildirmelerine rağmen. HBYS (Hastane Bİlgi Yönetim Sistemi) çalışanları ile ilgili bir kadro düzenlemesi yapılmamıştır. Bu kadar önemli kademelerde çalışan ve KADRO alınması kesin gözü ile bakılan bu personellerin neden kadroya alınmağı ile ilgili bir açıklama yapılmamıştır. Bir kaç yıl önce ihaleleri veri giriş personelleri ile aynı olan yani (Personel Çalıştırmasına Dayalı İhale ile çalışan HBYS çalışanları Daha sonra İhaleleri ayrı bir şekilde yapılarak Personele dayalı olmayan olarak Tüm Türkiye genelinde değiştirilerek mağdur edilmiştir. Bu persoenllerin ne iş yaptığını nasıl çalıştığını şuan itibari ile tüm Türkiye biliyor.

4 Aralık 2018 tarihinden bu yana HBYS çalışanları ile ile ilgili yüzlerce haber yapılmasına rağmen Çalışma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından bir açıklama yapılmamıştır.

DEVLET VERDİĞİ SÖZÜ TUTMALIDIR. DEVLET VATANDAŞINA YALAN SÖYLEMEZ.

''Bakanlık görevini devreden Julide Sarıeroğlu, HBYS bilgi işlemlerinde taşeron olarak çalışan personel için şu açıklamayı yaptı:

Sarıeroglu;'HBYS bilgi işlemde çalışan kardeşlerimizin durumunu, Sayın başbakamınızın talimatıyla aslında biz tamamladık... Seçimden öncesindeki süreçte... İnşallah sayın Bakanımızın döneminde uygulamaya geçmiş olur. Ordaki kardeşlerimiz için de inşallah güçlü bir adım atıp onların taleplerini yerine getirmiş oluruz' dedi.

Bu açıklamayla kapsam dışı kalan Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Personelleri yeniden umutlandı..

Ancak bu konu ile ilgili halen bir çalışma olmadığı Bakanlık devir teslim töreninde Eski bakanın yaptığı açıklamanın sadece insanların umutları ile oynadığı görülmektedir. Yeni Bakanın bu konu ile ilgili hiçbir bilgisi olmadığı anlaşılmış olup, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN'ın Ülke TV de yaptığı açıklamada eski bakanın yeni bakana HBYS çalışanları ile ilgili bilgi vermediğini söylemiştir.Bu açıklama sonrası Türkiye Genelinde bütün hastaneleri sistemlerini yöneten Bilgi işlem çalışanlarını derinden üzmüştür. Bu insanlar Yıllardır ülkesinde bulunan insanların sağlık alanında sorun yaşamadan muayene olmaları ve sistemlerde aksaklık olmadan çalışan kişilerdir. Yeni bakanımızdan biz HBYS çalışanları olaran bu konu ile ilgili bir açıklama bekliyoruz.

 

Yıllardır veri giriş personellere eğitim veren ve sorumluluklarını yapan Bilgi işlem (HBYS) çalışanları kadro vaadleri verildiğinde en başta sevinen personeller iken maalesef kadroya alınma şartları açıklandıktan sonra hayal kırıklığı yaşamışlardır. Bilgi işlem HBYS çalışanları Kamu Hastaneler Birliği kurulduğunda yapılan ihale yönteminden dolayı personel çalıştırmasına dayalı ihale ile çalışırken KHB nin gelmesi ile HBYS hizmet alımı olarak değiştirilmiş olup, mağdur edilmişlerdir. Bu mağduriyetlerin çözümü için çalışmalar yapılmış ancak herahangi bir açıklama yapılmamıştır.

 

An itibariyle hala Bakanlıktan Resmi açıklama bekleyen 3000 civarında Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Personeli bulunmaktadır.