Milli EĞitim Bakanı Ziya SELÇUK: Hedefimiz:'Ara Eleman Değil Aranan Eleman Yetiştirmek' dedi.

Soosyal Medya hesabındna açıklama yapan Bakan SELÇUK: 

Düğümler; akışı, ilerlemeyi, örülmeyi engeller. Meslek liseleri, sanayimiz ve ekonomimiz için böyle büyük bir düğümdü. Sanayii ve sektorün iş gücü ihtiyacına göre meslek liselerini açarak, mezunlarına “iş garantisi” sunarak, meslek liseleri için askerlik yasasını düzenleyerek, Hazine kesintisini %15'ten %1'e indirerek, kadim çıraklık eğitimimizin önündeki engelleri modern bir anlayışla kaldırarak, öğrencilerimize kendi tasarladıklarını üretme imkanı sunarak, Türkiye’nin eğitim-istihdam-ekonomi ilişkisindeki büyük düğümünü çözdük.

Başka bir düğüm olan “çırak” sorunumuza; Mesleki Eğitim Merkezlerindeki öğrencilerimize 11. Sınıfta kalfalık, 12. Sınıfta ustalık belgesinin yanında tamamlayacakları fark dersleri ile meslek lisesi diploması vererek, haftanın 1 günü okulda, 4 günü işletmede beceri ve uygulama eğitimi imkanı sağlayarak, ilk günden sigorta ve maaş imkanı sunarak bir çözüm getirdik.

Artık ip açıldı. O ipi, hedefimiz olan ‘ara eleman değil aranan eleman’ yetiştirme çıpasına bağlamamamız için hiçbir nedenimiz yok.