Bursa'daki öğretmenler hakkında, 2016 Ocak ayından bu yana ALO 147 ile BİMER'e 4 bin 500, ÇİMER, Valilik ve İl Mülli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile de yaklaşık 500 öğretmen hakkında ihbar geldi.

29 bin öğretmenin görev yaptığı Bursa'da her 6 öğretmenden biri hakkında soruşturma başlatıldı. »

Her 6 öğretmenden BİRİ SORUSTURMALIK Bursa'daki öğretmenler hakkında, 2016 Ocak ayından bu yana; ALO 147 ile BİMER'e 4 bin 500, ÇİMER, Valilik ve İl Millli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile de 500 civarında olmak üzere toplam 5 bine yakın şikâyet ve ihbar yapıldı.Yani, 29 bin öğretmenin görev yaptığı Bursa'da her 6 öğretmenden biri soruşturmalık olmuş.

Bursa'daki öğretmenler hakkında, 2016 Ocak ayından bu yana; Milli Eğitim Bakanlığı'nın şikâyet hattı olan ALO 147 ile Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) 4 bin 500, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (ÇİMER), Valilik ve İl Millli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile de 500 civarında olmak üzere toplam 5 bine yakın şikâyet ve ihbar yapıldığı öğrenildi. Bu da 29 bin öğretmenin görev yaptığı Bursa'da her 6 öğretmenden birinin soruşturmalık olduğunu gösteriyor.

İMZASIZ İHBAR MEKTUPLARI DA VAR...

Şikâyetlerin bir çoğunu geçmiş yıllarda öğretmenlerin sosyal medya hesaplarından yapıtıkları eleştiri kaynaklı olduğu ifade edilirken, hakkında şikâyet gelen öğretmenlerle ilgili bir kısmına ceza verilmiş bir kısmının ise soruşturmaları halen devam ediyor. Bu ihbar ve şikâyetlerin içinde imzasız ihbar mektuplarının oduğu iddia edilirken, Anayasa'ya ve ilgili kanunlara göre imzasız şikâyet dilekçeleri üzerin de şikâyet yapılmaması gerekirken, idarenin imzasız ihbar mektuplarına işlem yaparak ceza verdiği öne sürülüyor

'KORKU İMPARATORLUĞU HÂKİM KILINMAK İSTENİYOR'...

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, bu şikâyetlerden gerek Türk Ceza Kanunu'na gerekse de 657 sayılı devlet memurları kanuna göre suç sayılabilcek işlerin ora nı yüzde 30'u geçmeyeceğini belirte rek, kamuda topyekûn bir korku imparatorluğu hâkim kılınmak istendiğini savundu.

Bu şikayetlerin belli bir kısmının öğretmenlerin geçmişte sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlardan kaynaklan dığını, bir kısmının veliler tarafından yapıldığını bir kısmının da çalıştıkları kurum içerisinden yapıldığını belirten Türkoğlu, 'Sosyal paylaşımlar suç kabul edilerek kamuda insanları yıldırmaya yö nelik ağır bir süreç yaşan maktadır. Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, daha çok ifade hürriyeti diyerek iktidara gelenleri bugün kendileri gibi düşünmeyen herkese düşmanca bir tavır takındığı aşikârdır.

Bu tutum ne vatandaşlarımıza, ne ülkemize, ne devlete, ne de kamuya hayır getirmez. Yapmış olduğunuz hukuksuzluklar, her türlü baskı ve sindirme operasyonları döner sizi de bulur. Eleştiri, en doğal, en insani, demokratik haktır. Eleştiri, yapmaktan, be, ğenmediğiniz konuları haka ret içermeden gündeme get tirmekten geri durmayın.

Bu sindirme sürecine teslim olursak yarın bütün Türkiye'de kamu çalışanlarını köleleştireceklerdir. Köleleşı tirilmemek I için hak ve , hukuklarıl miza, fikir i hürriyetiı mize sahip I çıkmak zorundayız'  diye konuştu.

SEYİT GÜNDOĞAN / Bursa OLAY

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net