Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, ilk emri ‘oku’ olan bir dinin müntesipleri olduklarını belirterek, “Bizim tarihimizde kalem kılıçtan önce gelir. Her başarının ardında büyük bir bilgi birikimi vardır. Bunun için eğitime, okumaya çok önem vermeli, okuma alışkanlığı kazanmalıyız” dedi.

Bursa’da düzenlenen ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi kapsamında yapılan kompozisyon yarışmasının ödül töreninde konuşan Ramazan Çakırcı, fikre yönelen bir gençlikle yarına daha güvenli adımlarla yürüyebileceklerini düşünerek ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

 

Öğrenci, öğretmen ve kitap arasındaki bağı nitelikli hâle getirmeliyiz

Projenin bileşenlerinin öğrenci, öğretmen ve kitap olduğunu ifade eden Çakırcı, “Bu üç bileşenin arasındaki bağı ne kadar nitelikli hâle getirirsek, o kadar nitelikli, iyi ve başarılı bir nesil yetiştiririz. Adanmış insanlar olarak, medeniyet değerlerimizden hareketle tefekkür ederek, çağın materyalist dayatmasına rağmen, mananın ve maneviyatın esas alındığı muasır bir gelecek hayali ile hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Geçmişinden ve kitaptan kopan ya da koparılan bir neslin hüsranda olduğunu vurgulayan Çakırcı, şöyle devam etti: “Bu proje kapsamında, Türkiye genelinde 43 bin 526 öğrencimiz medeniyet kodlarımızın mimarlarının kitaplarını okuyor. İnşallah bu çalışmamız, genç yüreklerimiz için bir kıvılcıma vesile olacak ve medeniyetimizin ihyasında öncü nesillerin yetişmesine vesile olacaktır. İlim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu bir gençlik için, elimizi taşın altına koyduk, koymaya da devam edeceğiz.”

 

Kitapla ilişkimizi gözden geçirmeliyiz

Arama motorlarıyla, internetteki bilgi kırıntılarıyla, 280 karaktere sığdırılmış aforizmalarla gerçek bilgiye vakıf olunamayacağının altını çizen Çakırcı, “Bu şekilde ilim irfan erbabı değil ancak malumatfuruş ya da yarım aydın olunabilir. Bilgi, ilim, hikmet ve idrak için fikir çilesi çekmek; zamana meydan okuyan eserler bırakmak için zahmet de emek de şarttır. Kitapla, kalemle, kitap fuarlarıyla ilişkilerimizi gözden geçirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Ramazan Çakırcı, programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, öğretmenlerimize ve kitapları okuyup kompozisyon yazan öğrencilerimize teşekkür, dereceye girenleri tebrik etti.

 

Beyhan: Yeniden zirve yolculuğumuz ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’le mümkündür

Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan, ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesini, medeniyetimizin üç ayrı döneminden ilham alarak hazırladıklarını kaydederek, şunları söyledi:

“Bu projeyi hazırlarken, Yesrib’den büyük Medine’nin kuruluş yolculuğu, ilim ve fikir üretiminde dünyayı aydınlatan Endülüs ve Osmanlı’yı cihan devletine taşıyacak İznik’te Davudi Kayseri’nin başına geçtiği ilk bilim merkezinden ilham aldık. Tarih bize göstermiştir ki, bilgiyi, eğitimi kaybedenler mevziyi de kaybetmiştir. Yeniden mevziyi kuşananlar da bilgi ve eğitim ile zirveye ulaşmıştır. Müslümanlar olarak asırlardır yeni bir çıkış arıyoruz. Millet olarak yeniden zirve yolculuğumuz ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ ile mümkündür.”

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker, yarışmada ödül alan öğrencileri tebrik ederek, “Burada önemli olan bu anlamlı projeye katılım sağlamak. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.