İl Gençlik ve spor müdürlüğününde bilgisinin olduğu projeye göre okulda her öğrenci aktif sporun içine alınarak her öğrenci lisanslı bir sporcu haline dönüştürülecek.

Okul müdürünün de çok önem verdiği projede asıl hedef; tüm öğrencilerin sporcu kimliğine kavuşturulmasının yanında  kötü alışkanlıklar,şiddet ve okuldaki öğrenci devamsızlıklarının öğrencinin okulu sevdirerek önüne geçilmesi.

Sene başında Okul Müdürü Ömer Çalışkan,okul müdür yardımcısı/beden eğitimi öğretmeni İskender Özdemir,beden eğitimi öğretmenleri Ahmet Sipahi ve Yücel Durmuş la birlikte toplantı odasında Her öğrenciye bir lisans projesi toplantısı gerçekleştirilmiş ve bu toplantıda Okul müdürü Ömer Çalışkan  mevcut lisanslı sporcuların durumu, lisans sayılarının il genelindeki branşlara dağılımının yanı sıra kulüplerde oynayan lisanslı sporcu sayısı  konusunda dikkat edilmesi gibi konulara değinilmişti.

Bu kapsamda İlde ve ilçede her branşta müsabakalara katılma başvuruları yapıldı.Şu zamana kadar İldeki tüm müsabakalara katılım gerçekleşti.Şu an için 350 sporcu öğrenci sayısına ulaşıldı.Şimdi sırada ilçe müsabakaları var.

Geçen hafta proje kapsamında yapılan toplantıda ise okul müdürü Ömer Çalışkan ,toplantıya katılan beden eğitimi öğretmenlerine  Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın aralarında imzalanan protokolü hatırlatırken “Geçtiğimiz günlerde Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında her iki bakanlığın da mevcudunda bulunan tesis ve materyallerin paylaşılması ve sahip olunan imkanların kullanılmasına yönelik bir protokol imzalandı. İmzalanan bu protokolle öğrencilere yetenek taraması yapılması,yapılacak olan yetenek taramasından sonra öğrenci hangi branşa yetenekliyse ona yönlendirilerek Türk sporu adına daha sağlam temellerin atılması planlanmaktadır” dedi.

Müdür yardımcısıİskender Özdemir’in verdiği bilgilere göre, sene başında bu kapsamda okulumuz ‘Her öğrenci bir lisansa sahip olacak’ sloganı belirlendi. İldeki müsabakaları büyük başarılarla tamamladık.Bizler de bakanlığımızın belirlemiş olduğu bu parolaya uygun olarak okulumuzda belirlenen standartlara uygun öğrenciler üzerinde çalışmalara hız vereceğiz ve her öğrencinin en az bir branşta lisans kazanmasına zemin hazırlayacağız.