Milli Eğitim Bakanlığı bugün yeni eğitim takvimini açıkladı . Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni eğitim sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu . Yapmış olduğu açıklamalarda ; 13 haftalık yaz tatili yeni eğitim sisteminde 2 hafta kısaltılırken nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatiller konuldu.

Bakan Selçuk ;  Ara tatillerde öğretmenler, okullar kurumsal işleyişe yönelik bir takım öz değerlendirmeler yaparak çeşitli iyileştirmelere gidecekler. Yapılandırılmış ara tatillerde; çocuklara ve öğretmenlere dinlenme ve etkinliklere katılma fırsatı veriliyor. Öğretmenlerimiz çok yoruluyorlar. Ara tatillerde yeni bir yapılanma söz konusu. Birer haftalık tatillerin, sadece tatil olarak değerlendirilmemesi, çocukların eğitimsel faaliyetlere katılması da hedefleniyor.” dedi.

Öğretmenlere sahip çıkan tavrı ile tanınan Bakan Ziya SELÇUK’un ; öğretmenlerimiz çok yoruluyorlar , açıklamasının ardından Ekşi sözlükte öğretmenlere hakaret içeren bir başlık açıldı .

Öğretmenlikle fahişelik arasında fark olmaması başlığı ile sayfa açan ekşi sözlüğe Twitter üzerinden öğretmenler tepki gösterdi .