EĞİTİMDE 'ÜÇ' OLMAZSA OLMAZ
Eğitimde 'üç' olmazsa olmaz CHP'nin bugün düzenleyeceği eğitim çalıştayının koordinatörü olan milletvekili Gaye Usluer, 'Bilimsellik, Laiklik ve Adalet' başlıklı çalıştayın ayrıntılarını Cumhuriyete anlattı.

CHP, değiştirilen müfredatın ardından, 'Eğitimin Üç Şartı: Bilimsellik, Laiklik ve Adalet' başlığıyla düzenleyeceği çalıştay bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdraoğlu'nun konuşmasıyla başlayacak.

Çalıştayın koordünatörü CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, müfredatın tüm kesimlerde derin kaygı oluşturması üzerine çalıştay kararı aldıklarını belirterek, 'Pardon demeden, en iyisi ve doğrusuyla çocuklarımıza zarar vermeden ortak akıl oluşturarak bir yol bulunmasını amaçlıyoruz' dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili ve CHP Eğitim Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer'in kooordinasyonunu üstlendiği çalıştay, bugün Ankara Bilkent Otel'de gerçekleşecek. Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve MEB bürokratlarının da davet edildiği çalıştayda, eğitim sendikaları temsilcileri ve akademisyenlerde konuşmacı olarak yer alacak.

Çalıştay CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açış konuşmasıyla başlayacak, kapanış konuşmasıyla sona erecek. Eliaçık konuşmacı Çalıştaya Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Türk Eğitim Sen ve Anadolu Eğitim Sen genel başkanları katılacakları netleşirken, Adalet Yürüyüşü'nde yürüyüşe katılan, Adalet Kurultayı'nda ise panelist olarak yer alan Entikapitalist Müslümanların temsilcisi, İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık da çalıştayda konuşmacı olarak hazır bulanacak. Usluer, çalıştayın düzenlenme amacı ve hedefleri konusunda şu bilgileri verdi:

Müfredatı biz de eğitim uzmanları da inceledi. Herkeste çok derin kaygılar oluştu. Özellikle din derslerinin içeriği ve içerikte yapılan değişiklikler, Milli Mücadele'de Atatürkçülük konusunda daraltma olması, 15 Temmuz'u merkez alan yeni bir tarih yazılması ve buradan da 'Yeni bir lider doğacak' algısı yaratılacağı şeklinde yorum ve kaygılar meydana geldi.

Bu müfredat oluştuğundan beri öğrenciler, veliler, eğitim sendikaları kaygılı. Bu nedenle biz de CHP Eğitim Komisyonu üyeleri olarak toplandık ve bu çalıştayı yapma kararı aldık. Bizden olan veya olmayan ayrımı yapmaksızın tüm paydaşları davet ettik. Burada CHP'nin siyasi bir amacı yok,-çünkü çocuklarımız ortak geleceğimiz.

'Keşke katılsalardı' 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da müfredatın okullar açılmadan deı ğiştirilebileceği yönünde kısık sesler gelmeye başladı. Okullar açılmadan yapmaktaki amacımız da hala bir şans olması.

'Pardon' dediğinizde milyonlarca öğrenci etkileniyor.

'Pardon' demeden, en iyisi ve doğrusuyla, çocuklarımıza zarar vermeden ortak akıl oluşturarak bir yol bulunmasını amaçlıyoruz. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen Genel Başkanı'nı temsilen bir başkan yardımcısının katılacağı bilgisini verdiğini, daha sonra hiç katılmayacakları haberinin geldiğini belirten Usluer, 'Keşke katılsalardı, birlikte konuşmak gerek' yorumu yaptı.

Bakan Yılmaz'ın da gelmesini istediklerini, MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'i bizzat davet ettiğini dile getiren Usluer, 'Kurum içi bilgilendimeyi kendilerinin yapacaklarını anlattılar. Orhan Beyin de katılacağı söylendi. Şu ana kadar da aksi bir haber gelmedi. Gerek Yılmaz'ın gerekse Erdem'in katılımından onur duyarız' diye konuştu. 

IKLIM ONGEL /CUMHURİYET/ ANKARA