Sayın Cumhurbaşkanımız, 
Kamu kurum ve kuruluşlarında aynı veya benzer kadro ve görevlerde bulunan personel arasındaki ücret dengesini sağlamak, kurum ve kuruluşların yetişmiş personelinin kurumlar arası nakillerin önüne geçmek ve bu suretle kamu kaynaklarının israfını önlemek amacıyla 666 sayılı KHK yayımlanmıştır. Düzenleme ile kamu kurum ve kuruluşlarında  aynı veya benzer kadro ve görevlerde bulunan personel arasındaki ücretlerin eşitlenmesi amaçlanırken, bu amacın aksine Maliye Bakanlığında görev yapan kariyer uzmanlar arasında merkez ve taşra ayırımına gidilerek özlük haklarında büyük bir uçurum meydana getirilmiştir. 
        Yayımlanan 659 ve 666 sayılı KHK’lar öncesinde aynı özlük haklarına sahip bulunulan Merkez Uzmanlarının ek göstergeleri 2200’den 3600’e çıkartılmak ve 2000 makam tazminatı verilmek suretiyle özlük haklarında büyük bir fark oluşturulurken, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında kurumun asli görevlerini uzun yıllardır özveriyle yerine getiren Defterdarlık Uzmanları ve Gelir Uzmanları düzenleme kapsamına alınmayarak mağduriyete uğratılmıştır 
       
      Maliye Bakanlığı İle Gelir İdaresi Başkanlığı'ının  Defterdarlık uzmanları  ve Gelir Uzmanları hakkında yaptığı  bu türden  düzenlemelerini mesleklerimizi yıpratmaya yönelik  yaklaşımlar olarak görmekteyiz. 

       Tabanının sesine kulak vermeyen bu tür yönetim anlayışını  kabul edilemez buluyoruz. 

         Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı meslekleri halkla iç içe ve insan odaklı çalışan, üretken çözümleyici ,Analitik düşünen mesleklerdir. 

        Geldiğimiz noktada görüyoruz ki her yıl yeni mezun olmuş  gençlerimiz büyük bir heyecan ve iştiyakla ,Kariyer yapmak ve iş tatmini  anlamında Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığını  tercih etmektedirler.Ancak büyük hayallerle gelen gençlerimiz ciddi  hayal kırıklığı içinde her iki Kurumu terk etmektedirler.Bu kaçışların sebebi iyi analiz edilmelidir. 

        Her iki kurumun kurumsal hafızası Gelir Uzmanları ve Defterdarlık Uzmanlarıdır. 

        2011 yılından bu yana her türlü kitle iletişim aracıyla seslerini duyurmaya çalışan Defterdarlık Uzmanları ve Gelir Uzmanları bütün imkanlarıyla mağduriyetlerini dile getirmeye  çalışmaktadırlar. 

           Doğru işlemeyen,yanlış ve yanıltıcı yönlendirmeler yapan  ve iletişim kanallarını kapayan bir bürokrasi ayağının varlığı bizleri ziyadesiyle üzmektedir. 

           Sayın Bakanımızın; mağduriyetlerimizin düzeltilmesi amacıyla talimatlarından dolayı memnuniyet duymaktayız.Ancak  talebin gerçekleşmemesi için ciddi bir bürokratik engelle karşı karşıya bulunmaktayız. 

         Kanuni İhdası ile kariyer meslekleri arasındaki saygın yerini alan Gelir Uzmanlığı mesleği mesleki literatüre girdiği 1993 yılından bu yana farklı tarihlerde çıkarılmış yönetmeliklerle niteliksiz hale getirilmeye çalışılmaktadır. 

        Bunun son örneği olarak Gelir Uzmanlarının şefin altında çalıştırılmak istenmesidir.Bu konuda kazanılmış davayı uygulamamakta direnen  Gelir İdaresi Başkanlığı ve Tüm Vergi Dairesi Başkanlıklarının  Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun Kararını uygulamayarak suç işlemeye devam etmelerini üzüntüyle ve hayretle karşılamaktayız. 

        Kariyer bir meslek olan  Defterdarlık Uzmanları ile Gelir Uzmanları’na karşı taşeron işçi muamelesi kabul edilemez! 
            Maliye Bakanlığı İle Gelir İdaresi Başkanlığı ‘nın  Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı mesleklerinin Kariyer bir meslek olup olmadığı hakkında bir karar vermesi gerektiği inanç ve kanaatindeyiz. Her Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı gibi  özgür iradesiyle demokratik oy hakkı  bulunan ve aileleriyle birlikte  300 bini bulan bir kitleyi yok saymayı akıl tutulması olarak görmekteyiz. 

Sayın Cumhurbaşkanımız, 
son talimatlarınızda halkla içiçe olunulması ve halkın sorunlarının dinlenilerek çözüm üretilmesini istemistiniz . Bu anlamda meslektaşlarımız  öznesi ve kendisidir. Taleplerimizin dinlenilmesini ve çözüme kavuşturulması  hususundaki inancımızı korumak istiyoruz. 

          Mesleklerimiz gereği meslektaşlarımız Halkla içiçe ve kendilerini görev bilinciyle yetiştirmiş ,sevgi ve saygı çerçevesinde,güler yüzlü ve nezaket kurallarına riayet ederek toplumda genel kabul görmüş saygın insanlardır.Sahada Maliye Bakanlığının halka bakan yüzü ve aynasıdırlar. 
        
          Dayanağını 5018 Sayılı Kanundan alan  mali tazmin ve hazine sorumluluğuna haiz Defterdarlık Uzmanlarının  ve Gelir Uzmanlarının  ifa ve icra  etmekte oldukları görevlerine ilişkin  mali tazmin ve hazine sorumluluğunun sıradan ve basit bir yükümlülük olmadığını kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz. 

     Sayın Cumhurbaşkanımız, 
           
        Adaletiniz ile bu güne kadar haksızlığa uğrayanların sesi olan şahsiyetlerinizin, mağdur edilen biz sessiz çoğunluğunda sesi olmanızı istiyoruz. 

          Bürokrasi oyunlarından ve lakayt yaklaşımlardan  hicap duymaktayız. Liderliğinizin   sorunlarımızı  çözeceğini ümitle ve iştiyakla beklemekteyiz. 
         
       Tüm Defterdarlık Uzmanları ve Gelir Uzmanları olarak  teveccüh ve katkılarınızdan dolayı  şükranlarımızı sunarız. 
     
     Saygılarımızla. 


DUDER   GUYADER VE VERGI UZMANLARI PLATFORMU