Şanlıurfa İl Divanına Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen’in yanı sıra Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, Memur-Sen Eski Genel Başkan Yardımcılarından Ahmet Kaytan, Memur-Sen ve bağlı sendikaların şube yönetimleri ile teşkilat mensupları katıldı.

İl Divan programında konuşan Esen geride bırakılan toplu sözleşmenin pek çok açıdan tartışılmaya açık olduğunu söyledi. Sürecin işletilememesinden, tutanak tartışmalarına, hakem kurulunun kararından bu aşamalarda yaşananlara kadar pek çok başlığa değindi. Hakem Kurulu kararının yanlış ve sosyal maliyet üretme potansiyelinin olduğunu belirten Esen, “Hakem Kurulu ne yazık ki, kamu görevlilerinin beklentilerini ve reel durumu göz önünde bulundurmadan karar vermiştir. Geçen yıllarla kıyaslandığında hemen hemen her şeyin fiyatı artmış ve artmaya devam ediyor. Bugün elektrik fiyatları yine arttı. Kamu İşvereni ve Hakem Kurulu’nun verdiği zam daha şimdiden eridi.” ifadelerini kullandı.

Toplu sözleşme sürecinin tamamında teşkilatla sürekli iletişim halinde olduklarını ve her önemli kararı istiareyle aldıklarını ve bu tavrın teşkilatlar tarafından olumlu karşılandığını da belirten Esen, “Bu süreçte teşkilatımız arkamızda durarak örgütlülüğümüzün gücünü ve önemini bir kez daha göstermiş oldu. Biz bu süreçte teşkilatımızdan aldığımız güç ile mücadelemizi verdik. Önümüzdeki dönemde bu sorunların tekrar yaşanmaması için 4688 sayılı yasanın, Hakem Kurulu’nun tartışıldığı bir dönem olacaktır. Bu nedenle örgütlülüğümüzü pekiştirmeli ve güçlendirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Coşkun: Memur-Sen Her Zaman Kamu Görevlilerin Sesi Olmuştur

İl Divan toplantısında konuşan Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun ise Memur-Sen’in tolu sözleşmedeki kararlarına değinerek, teşkilatın desteğini yineledi. Taleplerin şekillenmesinden eylem kararına kadar her konuda fikirlerinin alındığını belirten Coşkun, “Genel Merkezimiz bu süreçte bizleri sahada zor durumda bırakmayacak kararlar vermiştir. İstişareler sonucunda Memur-Sen’in ortaya koyduğu tavırlar sahada üyelerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Ancak zam oranı ne yazık ki bizleri ve kamu görevlilerini memnun etmemiştir.” şeklinde konuştu.