Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Perşembe günü başlayacak olan 5. Dönem Toplu Sözleşme öncesinde Akit TV’de sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Ali Yalçın, tekliflerinin gerekçelerini anlattı, “Kamu görevlilerinin memnuniyeti toplumun genel memnuniyetidir” diyerek hükümetten beklentilerinin karşılanmasına yönelik olumlu adımlar beklediklerini söyledi.

Akit TV’de Sami Dadalıoğlu’nun sorularını yanıtlayan, Yalçın, Memur-Sen olarak sundukları teklifin en gerçekçi rakam olduğunu belirterek, “Biz gerçekçi rasyonel makul bir teklif üzerinden gittik. Çünkü bizim amacımız kamu görevlilerinin beklentilerini yerine getirebilmek” dedi.

Perşembe günü başlayacak toplu sözleşmede beklentilerini dile getiren Yalçın, “Biz bu tekliflerin kabul edilebilecek teklifler olduğunu biliyoruz. Kamu işveren heyetinin de görevlilerinin memnuniyetinin toplumun genel memnuniyeti olduğunu biliyor olması gerekir. Çünkü bu süreç, 20 milyon insanı ilgilendiren bir süreç. Bu hükümet için bir şans. Bu süreci hükümet çeşitli sektörlere paket açıkladı. Benzer şekilde kamu görevlilerini memnun edecek beklentilerini karşılayacak, onların alım gücünü tamir edecek bir paket olarak görmesi gerekiyor. Bu konuda beklentimiz uzlaşma olacağı yönündedir” diye konuştu.

Bu yıl toplu sözleşmenin Kurban Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle hükümetten kamu görevlilerine bayram müjdesi beklediklerini ifade eden Yalçın, tüm kamu görevlilerine bayram ikramiyesi verilmesi teklifini bir kez daha yineledi.