Göreve iade edilen öğretenler, açığa alınan ve ihraç edilen öğretmenlerle ilgili belirsizliği yeniden gündeme geldi. Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu şube başkanı Talat Yavuz, FETÖ mücadelesindeki özensizliğe dikkat çekti.

'Bütün çalışmalar bittikten sonra tek liste halinde iade edilenler ve ihraç edilenler yayınlansaydı daha şık olmaz mıydı?' diye soran Yavuz, 'Birileri bu süreci yine birilerinin üzerine kuruyor gibi geliyor bana.' ifadelerini kullandı. İşte Yavuz'un açıklaması:

KİM YAPIYOR?

Kamuoyu merakla cevap bekliyor:

1- Hakkında işlem yapılan öğretmenlerle ilgili yapılan işlemlerin zamanlamasını kim belirliyor?
2- Terör örgütünün türüne, kamuoyunun değişen ilgisine ve yoğunlukla üyesi olduğu sendikanın verdiği tepkiye göre uygulanan kriterler, zamanlama ve öncelikler değişiyor mu?
3- Bylock kullandığı iddiasıyla açığa alınanlarla ilgili durum ne zaman açıklığa kavuşacak? IP çakışması var mı, varsa bu özensiz GSM öperatörü, kamuoyu önünde zan altında bıraktığı öğretmenlerden özür dileyecek mi, maddi-manevi tazminat ödeyecek mi?
4- Valiliklerce açığa alınan ve dün yaşanan iadelelere rağmen ikinci üç ay açıkta kalma süreleri uzatılan öğretmenler için kim, ne zaman karar verecek? Bu grup neden unutuldu?
5- İhraç edildikten sonra iade edilen 31 öğretmen, verilen binlerce dilekçe incelendikten sonra mı belirlendi? Dilekçe verenler yeni iade olacak diye umutlansınlar mı?
6- Yüzde bir bile olsa mağdur olanların feryadı bir yerlere ulaşıyor mu? Öğrencilik yıllarından beri Milli Görüş çizgisinde dirsek çürüten, bugün çok önemli makamlarda bulunan siyasilerin en yakınında olmuş, emek vermiş, kitap yazmış, afiş asmış, bedel ödemiş, AGD ilçe başkanlığı yapmış olanların hain olduklarına inanmamızı mı bekliyorsunuz?

Bunlar bize gelen sorular, kimse kalleşlik peşine düşmesin.YAPILANLARI ZAMANINDA SORGULAYABİLSEYDİK BAŞIMIZA BU BELALAR GELMEYECEKTİ.

Herşeyi Cumhurbaşkanından bekleyen mücahitler!

Birileri bu süreci yine birilerinin üzerine kuruyor gibi geliyor bana.

Bu özensizlik neden?

Bütün çalışmalar bittikten sonra tek liste halinde iade edilenler ve ihraç edilenler yayınlansaydı daha şık olmaz mıydı?

Talat Yavuz

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı