İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) “Eğitimde İnsani, Milli ve Özgün Model Arayışları” ilkesi ile gelişen ve değişen dünyada yeniden şekillenen eğitim ve öğretim yapısının konuşulması ve uygulanması amacı ile eğitimcileri bir araya getirdi. Gelişime ve değişime açık, geleneksel yapıdan da kopmayan bir eğitim anlayışıyla hareket eden İGEDER, özellikle sınıf öğretmenlerine yönelik bu sempozyumla Türkiye’nin farklı yerlerinden birçok sınıf öğretmenini 5 Mayıs 2018 tarihinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezinde buluşturdu.

İlkokulda Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Sempozyumu ile Hayat Bilgisi, Türkçe ve Matematik derslerinde uygulanan yeni yaklaşımlar, 21. yüzyıl eğitim becerileri, eğitim teknolojileri, disiplinler arası ilişkiler, ölçme ve değerlendirme, beceri ve değer öğretimi, ilkokul yönetimi, okul mimarisi, eğitim modelleri gibi konularda yapılan araştırma ve uygulamalar paylaşıldı. Özellikle sınıf öğretmenlerimizin bu araştırmalar ve uygulamalar neticesinde farkındalık kazanması, geleceğe ve geleneğe uyum sağlaması, alanındaki becerilerine katkı sağlaması hedeflendi.

Sempozyum İGEDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özkan’ın açılış konuşmasıyla başladı ve sıraysıyla programa ev sahipliği yapan ilçemiz Üsküdar’ın Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve  Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanı Tuncay Morkoç yaptı.

Protokol konuşmalarından sonra sempozyum açılış konuşmaları yapıldı. Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güney ve son olarak söz alan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Nihan Şahinkaya ile açılış paneli sona erdi.

Sempozyum “Öğretmenlik Sırları” başlıklı panel ile devam etti. Moderatörlüğünü İGEDER Yönetimi Kurulu Başkanı Nuri Özkan’ın yaptığı panele Kayseri Tekden Okullarından Hüseyin Akar ve Kalem Vakfı Okullarından Dr. Osman Sezgin katıldı. Panelistlerin kısa tanıtımlarından sonra ilk olarak Dr. Osman Sezgin söz aldı.

Açılış programlarından sonra sempozyum, eğitimcilerimizin yoğun ilgi gösterdiği eş zamanlı bildiriler ve ardından eş zamanlı atölyelerle devam etti. Sempozyumda toplamda 20 Atölye ve 20 Bildiri gerçekleşti.

     

 

Programın kapanış programında söz alan İGEDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özkan konuşmasında sempozyumun gerçekleşmesinde katkısı olan değerli akademisyen ve eğitimciler başta olmak üzere, Ana Sponsorlarımız TEKDEN Kolejine ve ACIBADEM Okullarına, Sınıf Öğretmenleri Platformuna, Platform Koordinatörü Mahmut Said Celayir’e ve platform üyelerine, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı İsmail Ramazanoğlu’na ve Düzenleme Kurulu ekibine, Genel Sekreter Mehmed Esad Demirci’ye, İGEDER Yönetim ve İcra Kuruluna, dernek personeline, sunum ve atölye yapan, bunlara katılan eğitimcilere, fuaye alanındaki firmalara teşekkür etti. Sempozyum son olarak Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan’ın, Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversiteler ve STK ların bir araya gelerek ortak hedefler doğrultusunda böyle güzel programları gerçekleştirmelerinin mutluluk verdiğini ve böylesi işbirliklerinin devam etmesi gerektiğini  ifade ettiği konuşmasıyla sona erdi.

Sempozyum fuaye alanında stand açarak destek OKUL SEPETİ ve TEKNOKTA  firmalarına  teşekkür ederiz.