Öğretmene performans değerlendirilmesinin kaldırılmasını istiyoruz ancak, seçime giderken değil.


Öğretmen alımında mülakatın kaldırılmasını istiyoruz ancak, seçime giderken değil.
Alo 147’nin kaldırılmasını istiyoruz ancak, seçime giderken değil.

Seçim öncesi emeklilere yapılan iyileştirmeler, memnuniyetle karşılanmış olsa da insanı rahatsız ediyor. Madem verebiliyordunuz, neden toplu sözleşme masasında vermediniz? 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütün uyarılarımıza, itirazımıza ve tepkimize rağmen, uygulanacak dediği, öğretmene performans uygulamasından, seçim kararı sonrasında vazgeçmesini, öğretmenlerin nasıl değerlendirdiğini düşünüyorsunuz? Geçen yıl da aynı şekilde seçime giderken rotasyon son anda iptal edilmişti.


Bir yıl boyunca uyarıda bulunduk, şimdi ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. “MEB’İ KİM SABOTE EDİYOR?” diye sorduk, 76. Madde atamalarını kim yapıyor dedik. Sınavlarda sergilenen yanlışları fetö artıkları mı yapıyor dedik. Bir milyonluk öğretmen kitlesini küstürmek, hangi stratejinin ürünüdür dedik, anlatamadık. Peki, şimdi ne oldu?
Yöneticilere düşen, hem işin doğrusunu yapmak hem de çalışanların memnuniyetlerini kazanmaktır. Bunu başarabilmek için dönüp çalışanlarının sesine kulak vermek gerekir. Yetkili sendikayı dinlemek, raporlarını dikkate almak gerekir. Her şeyden önce istikrarı yakalamak gerekir.


Memura ikramiye yolu açılmıştır. Emeklisine verilen hak, çalışanına da verilmelidir. Uzun yıllardır öğretmenler günü üzerinden talep ettiğimiz ikramiyenin ne zaman verileceği de belli olmuştur. Bir sonraki seçimi beklemeden ve değersizleştirmeden, doğal sürecinde memura da ikramiye hakkı verilmelidir.


Ortalama bir buçuk yıla bir seçimin düştüğü ülkemizde, seçim yatırımı ile insanların tercihlerini değersizleştirmek, olsa olsa iş bilmezliktir. Yapılan her ne varsa karşılığının mutlaka sandığa yansıdığı gördük. Öyleyse, memura ikramiye vermek için bir sonraki seçimi beklemenin bir mantığı yok, gelin bu adımı da geciktirmeden 25 Haziran sabahı atın.