Ajanskamu Net-MEB'de yeni teşkilatlanma çalaışmaları kapsamında birçok il müdürü havuza alınacak. Büyükşehirler başta olmak üzere ilçe müdürleri görevden alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığında önemli değişimler yaşanıyor. İlk olarak 703 sayılı KHK ile teşkilat yapısında değişikliğe gidilmişti.

Bazı yönetici kadroları kaldırılmış, bazı kadrolarında görevlendirme şeklinde değişikliğe gidilmişti.

MEB teşkilat yapısındaki değişikliğin ardından Bakan da değişti. İsmet Yılmaz yerini Prof. Dr. Ziya Selçuk'a bıraktı. Ziya Selçuk ilk iş olarak il milli eğitim müdürleriyle bir araya geldi. Çeşitli istişaretlerde bulundu.

Alo 147 şikayet hattını kaldırmaya karar verdi.

MEB'de değişim rüzgarı merkezden taşraya doğru devam ediyor. Sırada il milli eğitim müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri var.

İl milli eğitim müdürleri merkeze çekilecek. Bu kadrolarda değişime gitmeyi düşünen MEB, öncelikle havuza çekilen müdürlere uzman olarak kadro vermeyi planlıyor. Daha sonra yeniden il müdürlüklerine atamalar yapılacağı iddia ediliyor. 

İstanbul , Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerdeki ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile ilgili Bakanlığın önünde kapsamlı bir dosya bulunuyor. 

Göreve geliş biçimleri ve görev yaptıkları süre içersinde haklarında dava açılmış ve ceza almış ilçe milii eğitim müdürleri başta olmak üzere , bazı Dernek ve STK lar ile ilşikileri ile bu makmalara gelen müdürlerin bileti kesilecek.

Bu ilçe müdürlerine illerde araştırmacı kadrosu verilecek. Bu isimler yerine daha uzlaşmacı ve liyakat sahibi, vizyonel bakış açısı olan , proje odaklı olan isimler  getirilecek.

 703 sayılı KHK ile çok sayıda belirsizlik ortaya çıkmış durumda. Bakanlık hızlı bir şekilde atamaları gerçekleştirmeyi planlıyor. 

İl müdür yardımcılığı kadrolarının yapısı da belirsizliğini koruyor.

Gelişmeleri Ajanskamu farkıyla sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ajanskamu . Net/ Özel Haber